Onze docenten, stuk voor stuk experts in hun vakgebied

Expert Academy biedt meer dan 35 verschillende trainingen in communicatie en persoonlijke ontwikkeling, gegeven door 15 nationale en internationale experts in hun vakgebied. En dat alles in verschillende talen, waaronder het Nederlands, het Frans, Het Engels en het Spaans.
Expert Academy biedt professionals van topniveau aan. Maak gebruik van hun expertise en ervaring.

Wij stellen ze hier aan u voor.

Alain Grootaers

Alain Grootaers

Alain Grootaers is een ervaren journalist. Nog tijdens zijn studies werkte hij als verslaggever bij het weekblad Panorama. Later lanceerde hij P-Magazine en Ché en nog later het vrouwenblad Lola. Alain Grootaers weet als geen ander hoe de pers werkt in Vlaanderen.

Wim De Vilder

Wim De Vilder

Wim De Vilder is sinds 1996 journalist bij de VRT. Als anker van het Journaal en presentator van diverse televisieprogramma's staat hij met beide voeten in de wereld van de media. Als communicatieprofessional deelt hij al jaren zijn rijke ervaring met het bedrijfsleven op het vlak van presentatietechnieken, camera présence en spreken voor publiek.

Bart Provost

Bart Provost

Bart Provost genoot een opleiding in psychologie en in marketing en verwierf daarna als Marketing Manager ervaring in B2B en B2C. Hij werkte als leidinggevende met teams tot 10 mensen. Als senior trainer geeft hij training aan professionals in multinationals, KMO's, bij de overheid en in het onderwijs. Bart Provost was 8 jaar gastdocent aan de Lessius Hogeschool en is gecertificeerd trainer Situationeel Leidinggeven, MBTI, Mindmapping en Snellezen.

Jan Buermans

Jan Buermans

Jan Buermans is afgestudeerd als Master in de Communicatiewetenschappen en begon zijn loopbaan bij ITT Promedia, waar hij de knepen van de verkoop leerde als account manager. Later werd hij Sales Manager & Training Manager bij Belgacom en Sales Director bij Versatel. Tot zijn expertise behoren onder meer: communicatietraining, change management, presentatietechnieken, conflicthantering, sales management, motivatie en assertiviteit. Hij is tevens gecertificeerd HBDI-trainer.

Jan de Wieuw

Jan de Wieuw

Jan de Wieuw heeft ruim 25 jaar relevante ervaring in de entertainment- en evenementensector. In deze periode werkte hij op regelmatige basis samen met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Studio 100, Vlaamse Opera en Stage Entertainment (Joop van den Ende Theaterproducties). Daarnaast maakte hij tot op heden van meer dan 350 events een succes bij professionals zoals Eventerprise Vlaanderen, Baseline en Stuurboord. Samen met Danny Kayser is hij zaakvoerder van het evenementenbureau JADA events.

Harald Van Beeck

Harald Van Beeck

Harald Van Beeck is een communicatietrainer en coach met een passie voor talen. Hij is een expert op het gebied van presentatietechnieken, klantvriendelijkheid en professionele communicatie. Harald is een veelgevraagde presentator en geeft daarnaast stem- en uitspraakcoaching aan professionals.

Myriam Coperloos

Myriam Coperloos

Expert Myriam Coperloos is perfect tweetalig (NL/FR) en heeft meer dan 10 jaar ervaring als trainer en coach. Tot haar trainingsdomeinen behoren: Leiderschap, Teambuilding, Change Management, Time & Stress Management, Omgaan met klachten, Klantgericht Telefoneren, Salesopleidingen, Communicatietraining en MBTI. Myriam Coperloos is ook coach in Persoonlijke ontwikkeling en EQ.

Véronique Hoex

Véronique Hoex

Véronique Hoex is expert in Image Consultancy, Networking, Personal Impact en Non-verbale communicatie. Ze startte haar carrière als communicatieprofessional in de medische sector voor verschillende toonaangevende bedrijven. Dankzij haar jarenlange ervaring in branding, sales en communicatie zorgt zij ervoor dat managers, bedrijfsleiders, medewerkers en salesteams de kwaliteit van hun product of dienst uitstralen.

Sylvie Verleye

Sylvie Verleye

Sylvie Verleye is expert op het gebied van presentatietechnieken en meer bepaald het professioneel gebruik van PowerPoint. Sinds 2000 geeft zij trainingen, coaching en praktijkgerichte workshops en heeft zij meer dan 1000 PowerPoint presentaties later een enorme ervaring en kennis opgebouwd rond dit thema.

Lieven Buyse

Lieven Buyse

Lieven Buyse studeerde bedrijfscommunicatie en vervolmaakte deze studies met een Master in Marketing aan de Vlerick School voor Management en een Master NLP. Zijn passies zijn internet marketing, klantgerichtheid en resultaatgerichte communicatie. Hij leerde de knepen van het marketingvak zowel in de retail als in de dienstensector en bouwde zijn expertise in communicatie verder uit als zaakvoerder en trainer bij Expert Academy. 

Albrecht Wauters

Albrecht Wauters

Spreken en presenteren zit hem in het bloed. Sinds 1992 is hij een vaste waarde bij Radio 2: zowel op het vlak van grootse live evenementen als in de studio. Albrecht studeerde Voordracht en Welsprekendheid en geeft stem- en uitspraakcoaching aan professionals.

Franky Van Hoecke

Franky Van Hoecke

Franky Van Hoecke is een expert op het gebied van leiderschap, communicatievaardigheden, onderhandelingstechnieken, team building en sales training. Hij staat garant voor een pragmatische aanpak met maximale focus op concrete cases en oefeningen in de praktijk.

Hilde Jacobs

Hilde Jacobs

Hilde Jacobs is een rasechte trainingsprofessional die vooral haar talent inzet voor het verhogen van productiviteit in de bedrijfswereld. Naast sales en communicatie is time management één van haar sleuteldomeinen. Hilde is tevens gecertificeerd Insights Discovery trainer. Sinds 2000 is ze als lector verbonden aan de opleiding Marketing van het PHL Hasselt. Hilde Jacobs is een professionele duizendpoot die van vele markten thuis is.

Jerko Bozikovic

Jerko Bozikovic

Jerko is een expert op het gebied van emotionele intelligentie, bewustwording en communicatie-vaardigheden. Hij studeerde communicatietechnieken (Master Practioner in NLP, een tweejarige opleiding ‘Transpersoonlijke Coaching en Counseling' en 5 jaar psycho-energetica) en is een geboren spreker, trainer en coach die wereldwijd seminaries geeft over persoonlijk bewustzijn. Hij traint fulltime bedrijven in communicatievaardigheden, time- en stressmanagement en emotionele intelligentie.

Jo De Poorter

Jo De Poorter

Jo De Poorter is sinds 2002 professioneel trainer en management coach. Via zijn bedrijf Succes Coaching heeft Jo De Poorter een ruime ervaring opgebouwd met het succesvol trainen en coachen van managers, bedrijfsleiders en politici. Daarnaast is hij meer dan 20 jaar actief als mediaprofessional en heeft in die hoedanigheid talloze teams en medewerkers gemotiveerd en aangestuurd.

Lies Martens

Lies Martens

Lies Martens is trainer en coach die deelnemers telkens weer op een inspirerende en motiverende manier tot groei aanzet. Haar trainingsdomeinen zijn media, communicatie, time management  en spreken voor een groep. Ze presenteerde jarenlang de consumentenprogramma's ‘Ombudsjan’ en ‘Klant of koning’ op de openbare omroep  en als media professional analyseert ze de fouten die bedrijven maken wanneer ze in crisissituaties met de pers communiceren.  Anderen bewust maken van hun uitdagingen en kwaliteiten is een van haar sterke punten. 

Tom Van ’t Veld

Tom Van ’t Veld

Tom Van ’t Veld is Senior IT-trainer bij Xylos.
Hij is een expert op het vlak van MS Office en Business Objects. Dankzij zijn enthousiasme en zijn helder inzicht om nieuwe technologie verstaanbaar én toepasbaar te maken, is hij de geknipte persoon om u wegwijs te maken in de wereld van Prezi.

Catherine Schoesetters

Catherine Schoesetters

Catherine Schoesetters is een perfect drietalige trainer, coach en facilitator. Haar specialisaties zijn communicatie, verkoopsgerichte gesprekken, persoonlijke effectiviteit en zelfleiderschap. Na een carrière als manager in de dienstverlenende sector stapte ze 15 jaar geleden de wereld van trainingen binnen. Haar sessies worden omschreven als praktisch, prettig en inspirerend. Catherine is ook een sterk gewaardeerde storyteller.

Lisa Lernout

Lisa Lernout

Lisa Lernout geeft training en coaching op het gebied van mindmapping, geheugentraining en snellezen, gebaseerd op de methodes van Tony Buzan. De technieken steunen op recente inzichten over de werking van de hersenen. Ze zijn heel breed toepasbaar en nuttig voor iedereen die zijn hoofd moet gebruiken. Ze helpen zowel studenten als werknemers om breinvriendelijk te lezen, leren, memoriseren, organiseren, communiceren… 

Serge Ornelis

Serge Ornelis

Serge Ornelis is trainer, coach en consultant op het vlak van leiderschap, communicatie, conflictmanagement, presentatietechnieken, timemanagement, onderhandelen, vergadertechnieken en diversiteit. Hij staat garant voor praktijkgerichte opleidingen met een pragmatische aanpak.

Sandro Dhonre

Sandro Dhonre

Sandro Dhonre is een body language coach die professionals helpt bij het verbeteren van hun imago, invloed en overtuigingskracht zonder het gebruik van woorden. Sinds het begin van zijn carrière heeft hij honderden business professionals geholpen om een sterke en overtuigende indruk te maken met de kracht van hun lichaamstaal. 

Ruben Pluymers

Ruben Pluymers

Ruben Pluymers is een gedreven trainer en coach op het vlak van onder meer Leiderschap, Communicatie, Conflictmanagement, Vergadertechnieken en Change management. Hij staat garant voor praktijkgerichte opleidingen met een pragmatische aanpak.

Yvette Verbeerst

Yvette Verbeerst

Yvette Verbeerst is een autoriteit op het vlak van etiquette en correcte omgangsvormen. De deskundigheid van Yvette Verbeerst steunt op twintig jaar passie voor hofflijkheid, fatsoen en protocol in het zakenleven.

Véronique Van den Brande

Véronique Van den Brande

Véronique Van den Brande is klinisch en bedrijfspsychologe en heeft naast een jarenlange ervaring als psychologe ook meegewerkt aan het uitwerken van een Human Resources beleid binnen een onderneming. Sinds meer dan 6 jaar legt ze zich toe op het professioneel coachen en trainen van mensen op gebied van communicatie, time & stress management, conflict handling, leiderschap en sales. Zij is zeer actiegedreven en een sprankelende persoonlijkheid die door haar scherpe vraagstelling anderen concreet weet bewust te maken van zijn of haar leerpunten.  Zij is perfect tweetalig NL/FR.

Jan Frederix

Jan Frederix

Jan Frederix is Licentiaat in de Handels- en Financiële Wetenschappen en heeft ruim 10 jaar ervaring in Financieel Management bij diverse organisaties, waaronder Belgacom, Kruidvat, Arvato Services en Stad Antwerpen. Dankzij zijn heldere en no-nonsense aanpak slaagt hij er in op een boeiende en levendige manier financieel management toegankelijk te maken voor iedereen.

Robin Vissenaekens

Robin Vissenaekens

Robin Vissenaekens is een Vlaams journalist, presentator en reportagemaker. 
Robin Vissenaekens begon zijn carrière als reporter voor diverse VTM‐programma's. Sinds kort is hij eindredacteur op de nieuwsdienst. Robin werkte ook geruime tijd voor de VRT en als reporter voor Vlaanderen Vakantieland. Daarna werd hij een van 
de producers van de radiozender MNM. Robin is tevens gastheer en schermgezicht voor diverse programma's op de regionale zender ATV.

Als ervaren journalist en presentator is Robin Vissenaekens een uitstekend mediatrainer. Een van zijn sterke kwaliteiten is een moeilijke materie verstaanbaar maken aan een groot publiek.

Karen Boers

Karen Boers

Karen Boers heeft ruim 10 jaar professionele ervaring in HR, communicatie, team management en marketing. Dankzij haar ervaring in diverse management functies waarbij ze teams aanstuurde bij snel groeiende bedrijven, kent Karen het klappen van de zweep. Nu legt ze zich uitsluitend toe op haar grootste passie: het coachen van mensen en teams, waarbij haar brede ervaring goed van pas komt om het talent van anderen verder te ontwikkelen.

Lucas Tavernier

Lucas Tavernier

Lucas Tavernier is een gewaardeerd en professioneel trainer en facilitator. De grote sterke van Lucas Tavernier is het interactief maken van training en coaching via oefensessies, real life simulaties en rollenspellen. 

Lucas is een expert op het gebied van communicatie, assertiviteit, conflicthantering, klantvriendelijkheid, omgaan met moeilijke gesprekken en emotionele intelligentie.

 

Michel Peremans

Michel Peremans

Michel Peremans geeft training en coaching op het vlak van mediatraining en internationale communicatie. Hij beschikt daarvoor over uitgebreide ervaring als televisiejournalist, redacteur, producer en documentairemaker.

Michel Peremans werkte meer dan 16 jaar voor televisie en bekleedde leidinggevende posities als communicatie- en campagne-expert bij internationale organisaties. Als drietalige coach en trainer biedt hij interactieve en professionele opleidingen rond pers, communicatie en media.

Benjamin Ball

Benjamin Ball

Benjamin Ball is een gepassioneerde trainer/coach met een sterke visie. Zijn warme en directe stijl zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen en dat ze snel en efficiënt kunnen bijleren. Vanuit zijn voorliefde voor creatieve, fysieke en systemische formats begeleidt hij mensen naar duurzame verandering die past bij wie ze zijn en de ruimere context waarin ze leven. Tot zijn expertise behoren onder meer de onderwerpen presentatietechnieken en stressmanagement.

Eric Loockx

Eric Loockx

Eric Loockx is een ervaren sales trainer de zijn sporen verdiende bj diverse multinationals, maar ook voor KMO's in de dienstensector en financiële sector heeft gewerkt. De rode draad in zijn carrière bestaat uit een vlechtwerk van commerciële uitdagingen en people management. Eric traint met passie in het Nederlands, Engels en Frans.

Léon-Philippe Parez

Léon-Philippe Parez

Léon-Philippe Parez is trainer, coach en consultant op het gebied van communicatie, snellezen, mindmapping, geheugentechnieken en innovatie. Hij behaalde een master diploma in Financiële en Economische wetenschappen, is een NLP gecertificeerde coach en CPSB faciliator.

Veerle De Jaegher

Veerle De Jaegher

Veerle De Jaegher is een marketing professional met als specialisatie Social Media. Ze begeleidt bedrijven, organisaties en eenmanszaken met hun strategisch plan voor het efficiënt gebruik voor hun Facebook- en LinkedIn-profiel.

Jérôme Naif

Jérôme Naif

Jérôme Naif een digitale native en een ervaren expert op het gebied van sociale media. Bij Expert Academy verzorgt hij workshops rond diverse sociale media zoals Facebook, Linkedin, Instagram en Youtube. Voordien verdiende hij zijn sporen in de banksector als e-business specialist. 

Mic Adam

Mic Adam

Mic Adam helpt bedrijven en organisaties bij het succesvol implementeren van sociale media als marketing en communicatie tool.  Hij is een gedreven en ervaren marketeer en een expert op het gebied van LinkedIn, Twitter, Facebook en Video marketing zowel voor B2B als voor B2C.