Coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven

Bij managers, teamverantwoordelijken en leidinggevenden staan de te behalen resultaten centraal. Er zijn echter verschillende strategieën en leiderschapsstijlen mogelijk om die resultaten te bereiken. Sommige leidinggevenden kenmerken zich door het voortdurend benadrukken van de gewenste resultaten en het strak controleren van de voortgang. Anderen concentreren zich meer op de talenten van de medewerkers en proberen die te ontwikkelen door ze te begeleiden en aan te moedigen.


In deze praktijkgerichte training "Coachend leidinggeven" reiken we u de tools, technieken en inzichten aan om uw medewerkers op een ontspannen, coachende, inspirerende en motiverende manier aan te sturen en het rendement van uw leiderschap te verhogen.

 

Meer info:  Cursus Leidinggeven

Doelgroep

De cursus "Coachend leiderschap" richt zich zowel tot nieuwe als ervaren leidinggevenden, managers, bedrijfsleiders en teamverantwoordelijken. Ook wie voor een nieuwe sprong in zijn/haar carrière staat of die een impuls wil geven, is gebaat bij deze praktijkgerichte training. De cursus is ook in het bijzonder geschikt voor wie het roer in een familiebedrijf moet overnemen of nieuwe verantwoordelijkheden krijgt in een organisatie.

Programma

Deze interactieve en praktisch toepasbare training biedt u heldere en gebruiksklare inzichten waarmee u onmiddellijk mee aan de slag kunt om de kwaliteit en het resultaat van uw leiderschap te verhogen.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat zijn de sleutels tot effectief management en effectieve communicatie?
 • Hoe vergroot je je persoonlijke effectiviteit als leidinggevende?
 • Hoe ontwikkel je een duidelijke visie en presenteer je die krachtig aan je medewerkers?
 • Hoe vertaal je veranderingen door naar medewerkers en (interne) klanten?
 • Hoe ziet jouw voorbeeldrol eruit als manager bij veranderingsprocessen?
 • Hoe krijg je mensen in beweging?
 • Hoe realiseer je een collectief gevoel van de beste zijn?
 • Hoe voer je als leidinggevende efficiënt en effectief overleg in een prettige sfeer?
 • Hoe vergroot je het probleemoplossend vermogen van je medewerkers?
 • Hoe ga je om met successen, en hoe met fouten?

 

Resultaten

Deze opleiding zal u in staat stellen een resultaatgerichte leiderschapsstijl te ontwikkelen, waarbij u optimaal gebruik leert maken van de kwaliteiten en competenties van uw medewerkers.

U leert tijdens deze praktijkgerichte cursus:

 • Technieken en vaardigheden toe te passen voor het hanteren van een persoonlijke, effectieve en relaxte leiderschapsstijl
 • De juiste tools en inzichten te gebruiken om via sturing, begeleiding en controle en met minder moeite de gewenste doelstellingen te bereiken
 • Inspiratie-, motivatie-, en coachingmethodes toe te passen die leiden tot realisatie van uw doelstellingen en die van het team

Meer info:  Cursus LeidinggevenReferenties

,,In de workshop Coachend Leidinggeven kreeg ik concrete tools en technieken aangereikt om op een motiverende manier mensen aan te sturen. De opleiding werd op maat gebracht zodat aan onze vragen een antwoord werd gegeven. Ik he geleerd mensen hun motivatie en reacties te begrijpen vanuit hun waarden. Ik weet nu ook hoe te analyseren, welke aspecten van een competentie er wel of niet goed zitten zodat er meer aandacht aan gegeven kan worden. Het was een zeer goede opleiding en de tijd vloog gewoon voorbij. ”

Katleen Claesen
Target Recruitment

 

,,Ik wou graag inzicht in hoe een team te motiveren en op een positieve manier aan te sturen. In deze training werden concrete voorbeelden en praktische tips aangehaald. Ik ga zeker aan de slag met het toepassen van het LEO-principe, mij focussen op het "positieve" en beter inplannen om meer tijd te hebben voor opvolgingsgesprekken.”

Elke Van Hove
LeasePlan Belgium

 

Inschrijven voor deze Open Training

Locatie Taal Data en uren Trainer Prijs
(Excl. BTW)
Inschrijven

GENT - Expert Academy, Bibliotheekstraat 8, 9000 Gent

Liggingsplan
NL

Donderdag 19 april 2018 van 9u tot 17u


Max. 12 deelnemers
Jan Buermans

Jan Buermans

€ 795,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke checklist, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Inschrijven

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat