Starten met Leidinggeven

Starten met Leidinggeven

Krijgt u plots nieuwe verantwoordelijkheden op uw bord? Wenst u uw leiderschap verder te ontwikkelen en op een écht inspirerende manier leidinggeven?  Bij managers, teamverantwoordelijken en leidinggevenden staan de te behalen resultaten centraal maar dat enkel als u ook succesvol een team weet weet te motiveren.


In deze praktijkgerichte training leidinggeven krijgt u de verschillende strategieën en leiderschapsstijlen aangereikt om die resultaten te bereiken. U verwerft alle tools en technieken om uw medewerkers op een coachende, inspirerende en motiverende manier aan te sturen en het rendement van uw leiderschap te verhogen.

Doelgroep

De cursus "Starten met Leidinggeven" richt zich vooral tot nieuwe maar ook ervaren leidinggevenden, managers, bedrijfsleiders en teamverantwoordelijken. Ook wie voor een nieuwe sprong in zijn/haar carrière staat of die een impuls wil geven, is gebaat bij deze praktijkgerichte training. De cursus is in het bijzonder geschikt voor wie doorgroeit als manager, het roer in een familiebedrijf moet overnemen of nieuwe verantwoordelijkheden krijgt in een organisatie.

Programma

We starten met een uitgebreide, schriftelijke intake om uw persoonlijke HBDI-profiel te bepalen. Tijdens deze training behandelen we 4 inhoudelijk sterke modules:

 

MODULE 1

Leidinggeven is Communiceren. Hoe communiceer ik als leidinggevende?

Leiderschap vereist aandacht voor communicatie: adviseren, overleggen, overtuigen, stimuleren en delegeren. U leert belangrijke aspecten toepassen zoals assertieve communicatie, omgaan met weerstand, moeilijke gesprekken voeren, feedback geven en ontvangen en hoe u een sterke impact kunt maken met uw communicatie. U krijgt concrete tools en technieken aangereikt via praktijkgerichte communicatiemodellen, best practices en oefeningen. 

 

MODULE 2

Hoe los ik problemen op als leidinggevende?

Deze sessie draait volledig rond problem solving, een belangrijk aspect van succesvol management.  Hoe omgaan met moeilijke situaties of lastige personen? Tools, technieken en concrete situaties. Maar ook hoe motiveert u anderen als leider?  Energie, focus, passie, teambuilding, ambities en attitude. Effectief samenwerken met een sterke groepsgeest.

 

MODULE 3

Coachend leidinggeven via inzicht in uw eigen HBDI-denkvoorkeur

In deze sessie krijgt elke deelnemer inzicht in zijn of haar persoonlijk HBDI-profiel. U ontvangt een uitgebreid en overzichtelijk rapport dat belangrijke bouwstenen levert voor uw leiderschapsontwikkeling, persoonlijke gedragsstijl en karaktervoorkeur. 

HBDI is een uitstekende management tool, die u niet alleen inzicht geeft in uw eigen denkwijze en leiderschapsstijl, maar die u ook onmiddellijk kan gebruiken en toepassen in de dagelijkse werkomgeving.


MODULE 4

Hoe ga ik om met veranderingen?

Elke manager en leidinggevende is onderhevig aan een veranderende omgeving.  In deze module gaan we dieper in op Change Management als kritische succesfactor.   

U leert constructief omgaan met EQ, mentale vaardigheden, behoeftepatronen en het positief beïnvloeden van gedrag. Daarnaast leert u technieken en tools om verandering, ontwikkeling en creativiteit binnen een team te stimuleren.

Tijdens deze sessie wordt de aangeleerde materie van de voorbije sessies toegepast in een interactieve groepsoefening.

Resultaten

U leert een resultaatgerichte leiderschapsstijl te ontwikkelen, waarbij u optimaal de kwaliteiten en competenties van uw medewerkers ontwikkelt.

U leert tijdens deze cursus:

  • Technieken en vaardigheden toe te passen voor het hanteren van een persoonlijke, effectieve en relaxte leiderschapsstijl
  • De juiste tools en inzichten te gebruiken om via sturing, begeleiding en controle en met minder moeite de gewenste doelstellingen te bereiken
  • Inspiratie- en coachingmethodes toe te passen die leiden tot een hogere motivatie en productiviteit van uw team

 

Referenties

,, Met deze cursus wou ik vooral mijn eigen visie op leidinggeven verbreden. Ik heb geleerd om te gaan met vaardigheden en wat de impact is van gevoelens bij het communiceren. Ik heb ook concrete tools meegekregen om structureler om te gaan met feedback. Dit traject was echt een hele verrijking.”

Rik Wynants 
Actos Consulting

 

,, De cursus beantwoordde integraal aan mijn verwachtingen, met als pluspunt de toepasbaarheid in de dagelijkse werkomgeving. Daarnaast kreeg ik ongekende interessante aspecten mee rond change management en bedrijfsvisie. In deze training kreeg ik bovendien een beter inzicht in mijn persoonlijke valkuilen. ”

Bruno De Geest 
E-Trinity

 

,, Mijn voornaamste doelstelling was om betere inzichten te verkrijgen inzake verhoudingen tussen collega's en leidinggevenden en als manager toch een duidelijke richtlijn mee te krijgen. Deze cursus heeft me geholpen om een duidelijke structuur om op te bouwen en het overzicht te bewaren in functie van "change". Daarnaast heb ik de kracht van empathie leren toepassen. Een ware eye-opener. ”

Sven Polfliet
James Walker Benelux

 

 

 

Inschrijven voor deze Open Training

Locatie Taal Data en uren Trainer Prijs
(Excl. BTW)
Inschrijven

GENT - Hotel NH Belfort - Hoogpoort 63, 9000 Gent

Liggingsplan
NL

Vierdaagse opleiding: donderdag 12 & vrijdag 13 oktober en donderdag 9 en vrijdag 10 november 2017, telkens van 9u tot 17u


Max. 8 deelnemers
Bart Provost

Bart Provost

Jan Buermans

Jan Buermans

€ 2.250,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke HBDI-profiel, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Geen plaatsen meer beschikbaar

ANTWERPEN - BLUEPOINT, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Liggingsplan
NL

Vierdaagse opleiding: donderdag 22 & vrijdag 23 februari en donderdag 22 & vrijdag 23 maart 2018, telkens van 9u tot 17u


Max. 8 deelnemers
Bart Provost

Bart Provost

Jan Buermans

Jan Buermans

€ 2.250,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke HBDI-profiel, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Inschrijven

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat