Creatief denken & Brainstormen

Creatief denken & Brainstormen

Creativiteit is nodig om in een competitieve markt het verschil te maken. Succesvolle ondernemingen slagen er in om creatiever en innovatiever te zijn en stimuleren het "out-of-the-box" denken bij hun medewerkers.

Creatieve bedrijven zijn niet alleen succesvoller, ze weten competente medewerkers ook beter aan zich te binden en ze kennen een laag ziekteverzuim. In deze praktijkgerichte workshop worden verschillende technieken aangereikt die het mogelijk maken om het creatieve proces te sturen, te vergemakkelijken en te kwantificeren.

Wat de brainstorming betreft, is het belangrijk dat iedereen dezelfde taal spreekt. Daarom vertrekken we van een aantal technieken die meteen in de praktijk worden toegepast. De expert wordt vooraf gebrieft over de mogelijke onderwerpen waarover kan worden gebrainstormd.

Algemeen is er eerst een kort ‘theoretisch gedeelte’, waarbij de krachtlijnen en de taal van het ‘out of the box’-denken wordt aangeleerd. Deze training stelt zich ook tot doel om een aantal brainstormtechnieken aan te leren, die later in de organisatie zelf kunnen worden gebruikt.

 

Doelgroep

De cursus "Creatief denken en brainstormen" is geschikt voor iedereen die een creatieve denkwijze wil ontwikkelen en stimuleren, meer bepaald: bedrijfsleiders, creatieve teams, ontwikkelaars en teamleiders.

Programma

 • 9.00u Kennismakingsoefening met feedback
 • 10.45u Koffiebreak 
 • 11.00u Brainstormtechnieken + stimuleren van Creativiteit
 • 12.30u Verzorgde lunch. 
 • 14.00u Brainstormoefening over een actuele vraag, aangebracht door de organisatie
 • 15.30u Koffiebreak
 • 15.45u Creativiteit op de werkvloer: brainstormoefeningen 
 • 17.00u Einde

Resultaten

Deze praktijkgerichte training geeft een boost aan uw creatieve denkvermogen. U verlaat de cursus met zicht op nieuwe perspectieven. U ontdekt de mogelijkheden en toepassingsgebieden van creatief denken door oefening van diverse denktechnieken. U bent in staat om (eenvoudige) creatieve sessies voor te bereiden en te begeleiden.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Hoe een creatief team samen te stellen. 
 • De kracht van het brainstormen optimaal te benutten. 
 • De valkuilen bij creatief denken te vermijden.
 • Innovatieve tools te gebruiken zoals de "denkhoedentechniek" en de post-it methode. 
 • Creatieve ideeën in concrete en bruikbare concepten te vertalen.

 

Referenties

“Deze cursus heeft enkele prachtige voorbeelden en inzichten gegeven hoe we meer dynamiek, spontaniteit en creativiteit via brainsstormsessies kunnen krijgen binnen ons bedrijf.

Trainer Jan Buermans heeft ons met enkele basisprincipes bijgebracht hoe we dit dadelijk kunnen toepassen. Bijvoorbeeld hoe je voor te bereiden op een brainstorm en hoe het "out of the box" denken triggeren...

De cursus voldeed volledig aan de verwachtingen. Er was een zeer goede interactie in de groep en de docent is een geboren talent om informatie op een correcte, opbouwende doch open manier door te geven. Super cursus! Een echte aanrader! ”

Kurt Pappaert
KBC Bank

 

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat