Expert Academy in de media

De Vlaamse en buitenlandse pers en diverse media doen vaak beroep op onze experts voor het duiden van nieuws, het geven van gefundeerde commentaar op actuele gebeurtenissen en het kaderen van nieuwsfeiten in een bredere perspectief.

Lees hier de persartikels en mediaberichten die tot stand zijn gekomen met de hulp van Expert Academy.

Wilt u beroep doen op één van onze experts? Contacteer ons.

Hoge ranking in zoekresultaten Google

Hoge ranking in zoekresultaten Google

Om u een beter inzicht tekrijgen in de technieken en methoden om uw website op een hogere plaats in de zoekresultaten van Google te laten voorkomen, had Sanilec hieromtrent een gesprek met Lieven Buyse, docent E-marketing bij Expert Academy.

-> Lees het artikel

Bron: Sanilec - September 2013 - Aanverwante opleiding: Internet Marketing

Weer een half uur kwijt op het internet?

Weer een half uur kwijt op het internet?

Voel je je opgejaagd? Zit je constant online en heb je daardoor geen tijd voor de
dingen die je écht leuk vindt? Flair redactrice Elise heeft
hetzelfde probleem en zoekt uit hoe ze weer baas kan worden van haar tijd. Nuttige tips krijgt ze van onze expert Jerko Bozikovic.

-> Lees het artikel in Flair

Bron: Flair - Mei 2013 - Aanverwante opleiding: Time Management

Jaarlijks 19.000 slachtoffers van burn-out

Jaarlijks 19.000 slachtoffers van burn-out

Vooral managers, kaderleden en veeleisende professionals behoren tot de riscogroepen voor een burn-out. Slachtoffers verliezen van de ene dag op de andere motivatie, werkvreugde, productiviteit en elke vorm van concentratie. De naweeën van een burn-out kunnen maanden, soms jaren aanslepen. Een ernstige domper voor zowel werknemer als werkgever. 

Preventie kan hier een oplossing bieden. Niet enkel door het doseren van workload en het leren omgaan met stress maar vooral ook door een flexibele carrièreplanning. Even op de pauzeknop drukken of wat gas terugnemen kan wonderen doen. Bob Vermeir en Tanja Verheyen bestuderen al jaren dit fenomeen en hebben hun bevindingen gebundeld in de workshop "Remotie: een stap terug is een stap vooruit".

> Lees het artiknel in Knack over burn-out.

Bron: Knack - Februari 2013 - Aanverwante opleiding:

Crisiscommunicatie voor Lance Armstrong

Crisiscommunicatie voor Lance Armstrong

Wielrenner Lance Armstrong praat voor het eerst over het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen tijdens zijn loopbaan. Armstrong kiest er voor dit te doen in een interview met tv-ster Oprah Winfrey. 

Een sterk staaltje van crisiscommunicatie? Kan Armstrong zijn bezoedeld imago nog oppoetsen? Of is het daar wat te laat voor...

Lies Martens, expert in crisiscommunicatie geeft toelichting.

> Lees het artikel in Metro

Bron: Metro - Januari 2013 - Aanverwante opleiding: Crisiscommunicatie

Lekker Assertief

Lekker Assertief

Opkomen voor jezelf, je mening geven, of gewoon zeggen wat je voelt zonder je schuldig te voelen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze tips lukt het straks wel.

> Lees het artikel in Feeling

Bron: Feeling - Oktober 2012 - Aanverwante opleiding: Assertiviteitstraining - Assertief communiceren

Ben je wat vermagerd, Bart?

Ben je wat vermagerd, Bart?

De vorming van een nieuwe regering blijft aanslepen. Hoe kunnen de partijen hier op een snelle manier uit geraken? Trainer Jan Buermans sprak met Radio 2 en geeft zijn visie en enkele doeltreffende onderhandelingstips.

Beluister het interview op Radio 2

Bron: Radio 2 - September 2011 - Aanverwante opleiding: Succesvol onderhandelen

Weg met Powerpoint ?

Weg met Powerpoint ?

De Zwitserse partij "The Anti-PowerPoint-Party" wil het gebruik van PowerPoint voorgoed uit presentaties bannen. PowerPoint veroorzaakt volgens hen enkel desinteresse en irritatie en hierdoor zou de boodschap van de presentatie dan ook verloren gaan. Nochtans lijkt het alsof je in bedrijven en scholen powerpoint moet gebruiken. Radio 1 contacteerde presentatiecoach Sylvie Verleye voor tekst en uitleg.

Beluister het interview op Radio 1

Bron: Radio 1 - Augustus 2011 - Aanverwante opleiding: Succesvol presenteren met of zonder PowerPoint

Succesvol onderhandelen

Succesvol onderhandelen

De vorming van een nieuwe regering blijft aanslepen. Hoe kunnen de partijen hier op een snelle manier uit geraken? Trainer Jan Buermans geeft zijn visie en enkele doeltreffende onderhandelingstips. Wie de kunst verstaat om doeltreffend te onderhandelen, staat altijd sterker. En het boeiende is: iedereen kan het leren...

Beluister het interview op MNM

Bron: MNM - Augustus 2011 - Aanverwante opleiding: Succesvol onderhandelen

1 op 3 vergaderingen niet productief

1 op 3 vergaderingen niet productief

Vergaderen blijkt in vele bedrijven vaak tijdverspilling te zijn. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat 1 op 3 vergaderingen niet productief is. Vergaderingen mislukken vaak omdat vooraf en tijdens de vergadering niet is vastgesteld wat precies de bedoeling is van de bespreking. Of omdat tijdens de bijeenkomst het doel uit het oog wordt verloren. 

Radio Nostalgie contacteerde expert Francky Van Hoecke op zoek naar tips voor effciëntere en productievere vergaderingen.

Beluister het radiofragment

Bron: Radio Nostalgie - Maart 2011 - Aanverwante opleiding: Efficiënt en productief vergaderen

Nooit meer opgeven: hoe motiveer je jezelf?

Nooit meer opgeven: hoe motiveer je jezelf?

Het is een feit: zelfmotivatie is de sleutel tot professioneel succes. Die motivatie komt echter niet vanzelf, daar moet men aan werken. Hoe dat kan, vertelde trainer Jerko Bozikovic aan het maandblad Nina.

Lees het artikel in Nina

Bron: Nina - Februari 2011 - Aanverwante opleiding: Teambuilding

Vlaamse vrouw verdient meer dan man

Vlaamse vrouw verdient meer dan man

Vlaamse vrouwen tussen 25 en 40 jaar verdienen per uur iets meer dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit cijfers van de Studiedienst van de Vlaamse Regering. Hoe komt dat eigenlijk? Slagen Vlaamse vrouwen er in om een beter loon te onderhandelen? De Nederlandse collega's van Radio 1 vragen zich af hoe dat zit. Luister naar het interview met trainer Bart Provost.

Beluister het interview op Radio 1

Bron: Radio 1 avondspits januari 2011 - Aanverwante opleiding: Succesvol onderhandelen