Elevator Pitch: je boodschap kort en krachtig overbrengen

over elevator pitch, elevator speech, elevator talk

elevator-pitch-business-advice-tips.jpg

Wellicht heb je wel eens meegemaakt dat je onverwachts in een korte tijd moest vertellen wat je doet en waar je werkt? Dat kan op ieder willekeurig moment plotseling gebeuren en juist dan vind je de juiste woorden niet. Het is dus de kunst om je 'mondelinge visitekaartje' paraat te hebben.

De 'elevator pitch’ is een korte persoonlijke presentatie van jou en jouw werk. Zo kort, dat je het in de lift aan iemand kunt vertellen, nog voordat hij of zij uitstapt. Het belang van een korte persoonlijke presentatie is dat je helder, met passie en overtuigend kunt vertellen wat jij voor de ander kunt betekenen.

Waarvoor heb je een elevator pitch nodig? De elevator pitch kan van pas komen in de meest uiteenlopende situaties, bijvoorbeeld tijdens een congres of seminar, op feestjes of in de pauze van een theatervoorstelling.

Ook bij sollicitatiegesprekken is de elevator pitch nuttig – wie kent niet de gevreesde openingsvraag: "zo, vertelt u maar eens wat over uzelf". Met de juiste voorbereiding heb je altijd een vloeiend en passend antwoord paraat.

In deze video vertelt Lies Martens hoe je de perfecte Elevator Pitch maakt.

 

 

Meer info over de workshop Elevator Pitch