Gratis foto's voor je presentaties of website

over Presentatietechnieken, Presenteren met powerpoint, powerpoint slides maken, gratis foto's

freeimage.jpg

Gratis foto's downloaden via Google? Let op met auteursrechten. Als je een PowerPoint presentatie maakt, heb je niet altijd de beschikking over mooie foto’s of beelden. In dit artikel bespreken we de beste internet sites waar je gratis foto's kan downloaden.

 

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Foto’s en illustraties zijn een uitstekend middel om de aandacht van je publiek te trekken en van je presentatie of website een visueel pareltje te maken.

Alleen is het vaak tijdrovend om het gepaste beeldmateriaal te vinden. Een goeie tip is natuurlijk om bij Google afbeeldingen te kijken, maar het probleem daarbij is dat de kwaliteit van de foto’s niet altijd optimaal is. De beelden zijn meestal van een lage resolutie en worden onscherp als je ze op een bepaalde grootte gaat gebruiken. Bovendien is er ook een risico: zo maar beelden van het internet plukken kan een schending zijn van het auteursrecht.

Een andere mogelijkheid zijn professionele foto’s van een stockfoto website, die zijn rechtenvrij en perfect van kwaliteit maar kunnen je een flinke duit kosten.

Gelukkig zijn er alternatieven. Wij gingen voor jullie op zoek naar websites waar je gratis en legaal professionele en kwalitatieve stockfoto’s kunt downloaden. Schitterende beelden die je geen eurocent kosten en waarmee je met je PowerPoint iedereen van zijn sokken blaast.

 

5 gratis websites met kwalitatieve rechtenvrije foto’s


1. Unsplash

Elke dag 10 nieuwe hoge resolutie foto’s vrij te downloaden

 

2. Picjumbo

Uitgebreid aanbod kwalitatieve foto’s in diverse categorieën. Heeft ook een betalende premium collectie.

 

3. Pexels

Een heel mooi aanbod met prachtige foto’s en een prima zoekfunctie.

 

4. Jaymantri

Niet echt overzichtelijk, maar er zitten zeker bruikbare beelden tussen.

 

5. Splitshire

Op zoek naar originele en iets meer kunstzinnige foto’s? Dan ben je bij Splitshire aan het juiste adres.

 

Natuurlijk zijn er nog heel wat meer gratis sites met stockbeelden, maar vaak zitten er addertjes onder het gras. Wij hebben enkel die sites geselecteerd die kwalitatieve foto’s en beelden aanbieden voor commercieel gebruik en zonder gedoe of registratie.

Wedden dat je op één van bovenstaande sites zeker de foto’s zal vinden om met je PowerPoint een onvergetelijke indruk te maken?

Meer info: Presenteren met PowerPoint en Krachtige slides maken

 

 

ReactiesWat vinden anderen van dit artikel?