Krachtige slides maken

Krachtige slides maken

Vaak zien we begaafde sprekers volledig de mist in gaan door toedoen van een massa overladen, en saaie PowerPoint-slides. Presentaties met ingewikkelde grafieken, schreeuwerige kleuren, foute lettertypes, nutteloze animaties en inspiratieloze beelden doen niet alleen een afbreuk aan uw verhaal, ze zorgen er voor dat uw publiek volledig afhaakt. Dat is jammer, want sterke PowerPoint-slides kunnen uw presentatie naar een hoger niveau tillen, mits u de knepen van het vak kent.

In deze praktijkgerichte workshop leert u boeiende presentaties met een krachtige inhoud, een sterk verhaal en de juiste slides te ontwerpen. 

Doelgroep

Deze praktische workshop is uitermate geschikt voor iedereen die zelf presentaties geeft of vaak slides maakt voor iemand anders. Indien u met uw presentatie goed voor de dag wilt komen, dan is deze opleiding zeker een must. Ze legt de nadruk dan ook op het aanleren van de vaardigheden om zelf geweldige slides te ontwerpen, die het verhaal visueel ondersteunen.

Programma

 • Hoe beginnen aan een presentatie? Het maken van een duidelijke structuur aan de hand van de 4 P’s: People, Point, Purpose & Place
 • Hoe meteen de aandacht trekken van het publiek?
 • Opbouw van de presentatie
 • Tekst, beelden, kleuren, ruimte, geluid, beweging, animatie,...zijn de bouwstenen van een slide. Voor elk onderdeel krijgen de deelnemers verschillende tips & tricks met praktische voorbeelden
 • De regel van 3 bij opbouw van een presentatie: Intro, midden en conclusie
 • Slim gebruik maken van templates
 • Te vermijden valkuilen bij het gebruik van afbeeldingen, foto’s, animaties, clipart, lettertypes, kleurencombinaties en video’s
 • Hoe ingewikkelde grafieken en tabellen duidelijk maken? Tips & tricks
 • Goede speaker notes handouts maken op basis van uw presentatie
 • Sneller en efficiënter werken met een beter resultaat: presentatie zen, less is more 

Aanpak

In deze workshop krijgt u direct toepasbare tips aan de hand van krachtige voorbeelden, interacties, videofragmenten en best practices. Bovendien kunt u de aangereikte tools en technieken meteen in de praktijk brengen: deelnemers kunnen hun laptop of tablet meebrengen waarop ze met een bestaande presentatie direct aan de slag kunnen.

Resultaten

Na deze opleiding kunt de aangeleerde technieken en tips meteen in de praktijk toepassen. 

 • U slaagt er voortaan in bondige maar volledige presentaties te ontwerpen met maximale impact bij uw publiek.
 • U maakt presentaties die niet alleen gezien mogen worden, maar die de boodschap daadwerkelijk ondersteunen en overbrengen.
 • Na deze opleiding zullen uw presentaties krachtig, boeiend en aantrekkelijk zijn. Uw presentaties zullen hun doel bereiken. 

Referenties

,,In de cursus kregen we heel wat tips & tricks voor een geslaagde Powerpoint presentatie. Aan de hand van duidelijke do's en don'ts en concrete voorbeelden uit echte presentatie en eigen slides, heb ik geleerd krachtiger presentaties te maken met een heldere structuur. Ook de oefening om te presenteren aan mekaar is bijzonder leerrijk! ”

Eline Van Hecke
(Plantyn)

 

,,Ik wou graag leren hoe ik een presentatie beter kan in elkaar steken en meer uitstraling kan geven. Tijdens de training kreeg ik hierover heel wat tips aangereikt. Hiermee kan ik meteen aan de slag. Een uitstekende workshop!”

Sam Van Dijk
(Design Engineer, Artenius Pet Packaging)

 

“Sylvie Verleye weet haar kennis zeer levendig over te brengen. De tips rond presenteerstijl, opbouw van de presentatie en het gebruik van PowerPoint waren zeer waardevol. Ik heb meer gekregen dan verwacht. Deze super interessante dag is voorbijgevlogen!”

Inge Lauwers
(Marketing, LoQutus) 

,,De cursus leerde mij handige tips en vaardigheden. Tevens kreeg ik meer inzicht in hoe je een goeie structuur opbouwt voor een presentatie. Mijn mening is duidelijk: iedereen die op professioneel gebied presentaties geeft, dient deze of soortgelijke cursus te volgen!”

Carl Spelkens
(Senior Systems Engineer, Xylos)

 

 

Inschrijven voor deze Open Training

Locatie Taal Data en uren Trainer Prijs
(Excl. BTW)
Inschrijven

ANTWERPEN - Expert Academy, Mechelsesteenweg 109, 2018 Antwerpen

Liggingsplan
NL

Vrijdag 20 april 2018 van 9u tot 12u30


Max. 12 deelnemers
Harald Van Beeck

Harald Van Beeck

€ 350,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke checklist, syllabus en koffiepauze
Inschrijven

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat