Hoe maak je inspirerende afbeeldingen voor je Facebook pagina?

over social media

BEELD.jpg

Inspirerende quotes en mooie afbeeldingen, altijd een goede combinatie. Maar hoe maak je zo'n knappe Facebook foto met een motiverende tekst er bij als je geen grafisch wonder bent? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt.

Wil je uitpakken met visuele pareltjes op je Facebook pagina? En wil je vooral meer likes en interactie? Zorg dan voor een goeie foto of afbeelding bij je bericht. Uit onderzoek is gebleken dat statussen met een afbeelding meer opvallen en voor meer interactie zorgen. Foto’s en afbeeldingen krijgen tot 50% meer likes en reacties. De meeste mensen zijn visueel ingesteld. Onze aandacht gaat in de eerste plaats naar visuele informatie en we reageren sneller en meer op afbeeldingen en foto’s dan op pure tekst.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar hoe maak je creatief, origineel en inspirerend beeldmateriaal zonder dat je uren aan de slag moet gaan met knip en plakwerk? Onlangs ontdekte ik dit handige hulpmiddel: canva.com. Deze gratis online tool bevat duizenden professionele templates voor Facebook, Instagram en andere sociale media. In een handomdraai maak je de mooiste en perfect uitziende afbeeldingen mee. Kies een leuke foto, plaats er een knallende tekst op en klaar.

De afbeelding hierboven heb ik in een paar minuten op canva.com in elkaar gebokst. Meteen bruikbaar.

Het programma loodst je als het ware door alle stappen heen zonder dat je kennis hebt van design of ervaring met grafische programma’s. Geen ingewikkeld gedoe, je bespaart er hopen tijd mee en het resultaat is ronduit schitterend. 

Nog een laatste tip: voor de meeste mensen is Facebook vooral een bron van ontspanning. Het is een vrijetijdbesteding. Maak je berichten dus visueel, inspirerend, en eenvoudig te delen. Veel succes en vooral veel plezier!

Meer info: http://www.expertacademy.be/nl/socialmedia