De 3 eigenschappen van charismatische leiders

over leiderschap, Leidinggeven

charisma.jpg

Wat maakt het verschil tussen een manager en een inspirerende leider? Ontdek hier de 3 eigenschappen van charismatische leiders.

Ook al zie je jezelf niet meteen als leider, toch gebeurt het wel eens dat je een leidinggevende rol aanneemt in je job. Bijvoorbeeld als verantwoordelijke van een nieuw project, als organisator van een event of bij een presentatie of vergadering. Op deze momenten dien je misschien anderen aan te sturen, te motiveren of te begeleiden en dat zijn in feite taken van leiders.

Wie hierin succesvol wil zijn, kan er dus baat bij hebben om de belangrijkste vaardigheden van leidinggeven onder de knie te hebben. Het komt altijd van pas en misschien meer dan je denkt.

“Charisma en uitstraling is dat niet aangeboren?”,  hoor ik je denken. Ofwel heb je het ofwel heb je het niet. Toch? Uiteraard zijn er mensen die van nature uit - bijna onbewust zelfs- de uitstraling hebben van een inspirerend leider.

Goed nieuws: charisma heeft meer te maken met de dingen die je doet (je vaardigheden) dan met je persoonlijkheid. Je persoonlijkheid veranderen dat is lastig, maar aan je vaardigheden werken dat is iets wat we allemaal kunnen. Iedereen kan dus een charismatisch leider zijn, als je voldoende werkt aan de 3 vaardigheden waarover elke inspirerende leider beschikt.

In onderstaande video ontdek je de 3 eigenschappen van charismatische leiders.

Meer info: Leidinggeven