Video marketing: 3 redenen om er dit jaar mee te starten

over video marketing

youtubescreen.jpg

Videomarketing zit meer dan ooit in de lift. Zie je op Facebook ook steeds vaker filmpjes verschijnen? En heb je misschien al opgemerkt dat je contacten op LinkedIn meer en meer video gaan gebruiken? Wist je dat er dagelijks maar liefst 2,8 miljoen Belgen minstens naar één YouTube-video kijken?

Video marketing is een must en wel om deze 3 redenen.

1. Video’s zorgen voor een groter bereik

YouTube is met haar miljard gebruikers het meest bekende videoplatform ter wereld. Er worden circa 5 miljard video’s per dag bekeken via dit populaire kanaal. Maar er is nog een bijkomend voordeel. YouTube is – na Google – de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Bovendien staan video’s vaak in de top van de Google zoekresultaten. Op deze manier kan je als bedrijf of organisatie meteen meer visibiliteit krijgen. Dit uiteraard volledig gratis.

2. Video's zorgen voor verbluffende conversie

De toevoeging van een video op een landingspagina’s kan de conversie met 80% verhogen. De overtuigingskracht van video is dus veel sterker dan louter tekst en stilstaand beeld. Studies tonen immers aan dat 74% van de gebruikers die een productvideo hebben bekeken, vervolgens het product gekocht hebben. Een video kan ingezet worden op verschillende kanalen: de homepagina van je website, landingspagina’s, blogberichten, social media-kanalen en zelfs advertenties.

3. Video zorgt voor meer betrokkenheid

De combinatie van beeld, geluid en tekst versterkt de boodschap. Onze hersenen zijn dol op visuele informatie. Dus als foto’s er al voor kunnen zorgen dat de betrokkenheid vergroot, stel je dan eens voor wat bewegende beelden voor je bedrijf kunnen betekenen. Visuele inhoud is de sleutel is tot een grotere betrokkenheid met je klant of doelgroep. Het presenteren van je product in een interactieve video, zorgt ervoor dat mensen meer interesse hebben in je product of dienst.

 

Een aantrekkelijke video maken hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn.

In de cursus video marketing gaan we samen met tv-maker en VRT-journalist Tim Verheyden aan de slag om van jouw volgende video een succes te maken. 

Meer info: Cursus Video Marketing