Snellezen

Vraagt u zich wel eens af hoe u in hemelsnaam die berg informatie moet doorworstelen? Hebt u nog heel wat e-mails die op een antwoord wachten? Wat met die stapels nota's en dossiers? Om maar te zwijgen over die interessante artikels en vakliteratuur op uw to do-lijstje. Het ontbreekt ons hiervoor meestal aan tijd...

In de training Efficiënt snellezen leren we via praktische oefeningen efficiënter om te gaan met de informatie die op ons afkomt. Door het optimaliseren van onze leesmethodes slagen we er in meer informatie op te nemen. Schuif die oude, trage leesgewoonten aan de kant en ondervind zelf de enorme vooruitgang die u kan boeken met een aangepaste leesstrategie. De tijdswinst, die u hiervoor in de plaats krijgt, is een mooi cadeau.

 

De Kracht van Snellezen

Snellezen is een vaardigheid die niet alleen tijd bespaart, maar ook het vermogen vergroot om informatie effectiever op te nemen en te begrijpen. In deze opleiding onthullen we de kracht van snellezen, de technieken erachter en hoe het je kan helpen om informatie in een oogwenk te verwerken.

Wat is Snellezen?

Snellezen is veel meer dan simpelweg snel door tekst bladeren. Het is een strategische benadering om informatie in korte tijd te scannen, begrijpen en onthouden. Snellezen gaat hand in hand met het vergroten van de leessnelheid en het behouden van een hoog begripsniveau.

Technieken voor Effectief Snellezen

  1. Verminder Subvocale Herhaling: Subvocale herhaling is het innerlijk 'horen' van woorden terwijl je leest. Door deze gewoonte te verminderen, verhoog je je leessnelheid.

  2. Gebruik van Perifere Visie: Richt je ogen op meerdere woorden tegelijkertijd in plaats van één voor één. Je perifere visie kan je helpen om tekst als geheel op te nemen.

  3. Minimaliseer Teruglezen: Vermijd teruglezen om je begrip te testen. Dit vertraagt je leesproces en vermindert je totale begrip.

  4. Gebruik van Leesgidsen: Gebruik je vinger, een pen of een digitale leesbalk om je ogen te begeleiden. Dit helpt bij het behouden van focus en snelheid.

  5. Herken Kernwoorden: Train jezelf om belangrijke kernwoorden en zinsneden snel te identificeren. Dit helpt bij het begrijpen van de essentie van een tekst.

Voordelen van Snellezen

  1. Tijdsbesparing: Snellezen stelt je in staat om informatie sneller te verwerken, waardoor je kostbare tijd kunt besparen.

  2. Verbeterd Informatiebeheer: Door snel te lezen, kun je grote hoeveelheden informatie beter organiseren en beheren.

  3. Verbeterd Begrip: Effectieve snelleestechnieken gaan hand in hand met beter begrip van de inhoud.

  4. Verhoogde Productiviteit: Snellezen versterkt je vermogen om te studeren, te werken en nieuwe kennis op te nemen, wat de algehele productiviteit bevordert.

Snellezen voor Efficiëntie en Succes

Snellezen is geen truukje, maar een vaardigheid die met oefening en consistentie kan worden verbeterd. Door gebruik te maken van bewezen technieken, kun je je leessnelheid verhogen zonder concessies te doen aan begrip. Het resultaat is een grotere efficiëntie, beter informatiebeheer en versterkte productiviteit in alle aspecten van het leven.

ReferentiesWat onze klanten denken van deze opleiding

Gerelateerde video'sOnze opleidingen in beeld