De beste inleiding voor je presentatie

over Presentatietechnieken, Spreken voor publiek, Presenteren met powerpoint, Presentatie beginnen

workshopbusiness.jpg

Het begin van je presentatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Het is immers je kans om je publiek nieuwsgierig te maken en om ze in de juiste stemming te brengen. Bovendien schets je een kader waardoor de mensen in de zaal de rest van je verhaal beter kunnen begrijpen. Hoe pak je die inleiding het beste aan? 

Een presentatie beginnen op een pakkende manier, zodat je publiek vanaf de eerste minuut geboeid is. Hoe doe je dat?

De meeste sprekers beginnen met een clichézin en daardoor brengen ze hun publiek in een soort ‘hier-gaan-we-weer-met-de-zoveelste-doordeweekse-presentatie’ modus. Uiteraard wil jij een betere start maken, waarbij je de toehoorders meteen op hun puntje van hun stoel krijgt.

Het probleem is dat de meeste sprekers in hun inleiding zaken vertellen die het publiek al weet. Terwijl je eigenlijk met een soort verrassingseffect zou moeten uitpakken. Dat vereist natuurlijk creativiteit en voorbereiding. En toch is het eenvoudiger dan je denkt. 

Presentatiecoach Sylvie Verleye deelt in onderstaande video de techniek die zij gebruikt wanneer ze een presentatie geeft en met een sterke openingszin wil beginnen. 

Ontdek in deze video een bewezen techniek die je bij elke presentatie kan toepassen om je onderwerp op een originele manier in te leiden, de aandacht te trekken van je publiek en meteen een sterke indruk te maken.

Meer info: Presentatietechnieken en Spreken voor een groep 

ReactiesWat vinden anderen van dit artikel?