Presenteren met autocue

over presenteren, autocue

presentatiegreenkey.jpg

Steeds vaker gebeuren online presentaties of webinars met behulp van een autocue of teleprompter. Via een vernuftig systeem wordt je tekst voor de camera geprojecteerd zodat je je tekst niet uit het hoofd hoeft te kennen of af te lezen van steekkaarten bijvoorbeeld. Handig! Maar toch is zo’n hulpmiddel niet altijd evident, zeker voor wie er geen of weinig ervaring mee heeft. 

De kijker ziet bij een niet getrainde presentator dan de ogen heen en weer gaan tijdens het lezen. Meestal je verstart ook je lichaam en je uitspraak wordt monotoon. Met andere woorden, wie afleest van een autocue komt vaak niet spontaan en authentiek over. Niet ideaal als je net een enthousiaste en overtuigende indruk wil maken bij je publiek.

Presenteren met autocue is een vaardigheid die je eerst onder de knie moet hebben, wil je er de vruchten van plukken.

We leren je graag hoe dat moet in de workshop cameratechieken voor webinars en online videos. Zodat je ogen rusten op één punt, je lichaamstaal weer tot leven komt en de authenticiteit van wie je bent opnieuw helemaal kan meespelen. Verbinding maken met een publiek dat er niet is, maar verscholen zit achter een prompter: het is mogelijk, als je erop oefent!

Aan de hand van concrete oefeningen en teksten geven we je nodige ervaring mee, die essentieel is om te presenteren met autocue. We zetten je letterlijk in the spotlights, om de beleving zo echt mogelijk te maken. De camera-oefeningen nemen we op en met constructieve feedback leer je snel waar het goed zit en waar je nog kan groeien om sterke indruk te maken. 

Meer info: cameratraining voor webinars en video