Workshop communicatie

Workshop communicatie

“Er wordt niet goed gecommuniceerd in ons bedrijf...” Waarschijnlijk is deze uitspraak herkenbaar. Maar kunnen we er daadwerkelijk iets aan doen? We hebben allemaal leren fietsen, leren lezen en schrijven, maar hebben we ooit geleerd om duidelijk en efficiënt te communiceren? 

Communicatie lijkt zo gemakkelijk maar in de praktijk verloopt het niet altijd zo vlot. Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij een aantal direct toepasbare oplossingen om onze communicatie performanter en efficiënter te maken. 

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor elke medewerker binnen een organisatie, die op een professionele en doeltreffende manier wenst te communiceren met anderen. Iedereen die belang hecht aan efficiënte en respectvolle communicatie heeft er baat bij. Deze workshop helpt u om relaties met collega's, managers, medewerkers en klanten te verstevigen.

Programma

  • Inzichten in verschillende en onze eigen communicatiestijl
  • Beter omgaan met emoties bij conflicten 
  • Hoe op dezelfde golflengte komen van je gesprekspartner
  • Oefeningen in actief luisteren 
  • Hoe anderen overtuigen?
  • Opkomen voor jezelf via assertieve communicatie 

 

Aanpak

Interactieve workshop met inspirerende cases en concrete, herkenbare situaties. Naast deze tips en trics krijg je nieuwe inzichten aangereikt om op een meer bewuste manier te communiceren. Deze workshop is een echte eye opener die u zal inspireren en nieuwe verhelderende inzichten zal bijbrengen voor een doeltreffende en efficiëntere communicatie.

Beschikbaar als workshop van 1 uur, 90min, een halve dag of een volledige dag 

Referenties

"Een boeiende, kwalitatieve workshop voor onze HR 2-daagse rond gedragsstijlen en onderlinge communicatie..”

Sonia Martens
(Training & Services Vandemoortele) 

“De professionele voorstelling heeft ons doen begrijpen waarom leerlingen (en collega’s) op een bepaalde manier reageren. Een pedagogische studiedag waarbij we met een goed gevoel huiswaarts gekeerd zijn. Ik kan deze boeiende workshop aan iedereen warm aanbevelen.!”

Louisette Dehasque
(Directeur Buso De Vest) 

“De compacte workshop was een groot succes. Alle medewerkers waren zeer enthousiast en het woord ‘communicatie’ wordt hier sindsdien meer en meer in de wandelgangen gebruikt.!”

Diane Ackermans
(Human Resources, LeasePlan Belgium) 
Deze opleiding is beschikbaar als:

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat