Outside the box denken via improvisatie

Outside the box denken via improvisatie

Weg met vastgeroeste denkpatronen! In deze workshop gooit u alle remmen los en leert u met speelse improvisatieoefeningen uw eigen grenzen te verleggen.

Improvisatietechnieken voeden de creativiteit en assertiviteit, verhogen zelfvertrouwen en positieve communicatie en dit alles in een sfeer van humor, lachen en ‘fun’. Deze unieke training met een onvergetelijke impact legt de link tussen het improvisatietheater en de bedrijfswereld. Via technieken uit de theaterwereld worden onze improvisatievaardigheden aangewakkerd. Ze leren ons om zonder enige beperking innovatief en origineel te denken.

De Improworkshop is tevens een perfecte invulling van een teambuildingsactiviteit. We streven hierbij naar een positieve interactie tussen werknemers, collega’s, klanten, managers…

Doelgroep

De Improvisatieworkshop is geschikt voor iedereen die een creatieve denkwijze wil ontwikkelen en stimuleren, meer bepaald: bedrijfsleiders, (creatieve) teams, ontwikkelaars en teamleiders. Voor salesteams wordt een aangepaste training uitgewerkt. 

Programma

  • Kennismakingsoefening met feedback
  • KLAP: Kijken - Luisteren - Accepteren - Positief zijn
  • Assertiviteit en creativiteit: actieve, fysische improworkshop rond het stimuleren van creativiteit
  • Groep sessie: steppen outside your comfort zone
  • Integratie oefening met feedback

 

Aanpak

Verbale en non-verbale expressie wordt gecombineerd met beweging in groep én individueel, steeds met de focus op “fun” en vertrouwen. Uniek in improvisatie is dat de opdrachten zo zijn opgebouwd dat het individu geen tijd heeft om zichzelf te censureren.

Elke deelnemer leert om zich comfortabel te voelen in dit proces, om zich over te geven aan het moment van de impuls en zich open te stellen voor creativiteit en zelfvertrouwen.  De weg is hierbij belangrijker dan het eindresultaat, dus fouten maken mag.

Improvisatieworkshops voeden de creativiteit en assertiviteit, verhogen zelfvertrouwen en positieve communicatie en creëren een onvergetelijke, unieke band met de andere deelnemers en dit alles in een sfeer van humor, lachen en ‘fun’.

Bij deze actieve workshop zijn gemakkelijke kledij en schoeisel aanbevolen.

Resultaten

Onder het motto ‘you are not in control, but you are in charge’, leert deze workshop om:

  • Positief en efficiënt te communiceren
  • Alert en ad rem te reageren op onverwachte situaties 
  • Meer te vertrouwen op uw impulsen
  • Meer impact te krijgen op medewerkers, klanten, collega’s

 

Referenties

“Deze cursus heeft enkele prachtige voorbeelden en inzichten gegeven hoe we meer dynamiek, spontaniteit en creativiteit kunnen krijgen via "out of the box" denken binnen ons bedrijf.

De training voldeed volledig aan de verwachtingen. Er was een zeer goede interactie in de groep en de docent is een geboren talent om informatie op een correcte, opbouwende doch open manier door te geven. Super cursus! Een echte aanrader! ”

Kurt Pappaert
KBC Bank

 

“Ik heb veel geleerd tijdens deze sessie en het was bovendien nog fun ook. Ik haalde er voor mezelf dingen uit waarvan ik nu weet dat ik eraan moet werken. Deze workshop is een uitnodiging om je grenzen te verleggen. Het is echt out of the box!"

Hilde De Meersman
Bond Moyson

 

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat