Emotionele intelligentie / EQ

Emotionele intelligentie (EQ) is een belangrijke succesfactor in het bedrijfsleven.

Hoe gaan we om met onze emoties en met die van anderen? Een hoge emotionele intelligentie met empathie, flexibiliteit en optimisme leiden tot betere relaties met klanten, collega's en leidinggevenden. Een hoog IQ op zich is immers geen garantie op een succesvolle carrière. Kennis alleen brengt ons niet altijd wat we zouden kunnen bereiken.

De combinatie en integratie van IQ met EQ is belangrijk. Personen met een hoog ontwikkelde emotionele intelligentie zijn doorgaans succesvoller en efficiënter in hun job. Het beheersen van vaardigheden als assertiviteit, omgaan met relaties, probleemoplossend denken, empathie en stresstolerantie draagt bij tot een succesvol leven, zowel privé als professioneel. 

In deze training ontwikkelen de 4 belangrijkste aspecten van succesvolle emotionele intelligentie.

Zelfbewustzijn
Realistisch zelfvertrouwen en emotioneel inzicht: je bent je bewust van hoe je in bepaalde situaties reageert. Je bent niet langer de speelbal van je emoties en dat sterkt je zelfvertrouwen.

Zelfmanagement
We werken aan onze veerkracht: hoe je emoties onder controle houden ook bij stresvolle situaties en anticiperen op onverwachte omstandigheden. 

Empathie
Omdat je andermans perspectief begrijpt, kun je meer gedaan krijgen en zullen anderen je ook beter begrijpen. Je besteedt de volle aandacht aan je gesprekspartner en neemt de tijd om te begrijpen wat ze zeggen, zonder hen in de rede te vallen.

Relationele vaardigheden
Overtuigende communicatie: je maakt je punt op een heldere manier zodat mensen gemotiveerd zijn en je verwachtingen over hen duidelijk kennen.

In de praktijkgerichte workshop "Emotionele Intelligentie" krijgt u de nodige tools en technieken aangereikt om op een emotioneel intelligente manier uw doel te bereiken en succesvoller door het leven te gaan.

ReferentiesWat onze klanten denken van deze opleiding

Gerelateerde video'sOnze opleidingen in beeld