Hoe je LinkedIn profiel nog sterker maken: Featured Content

over Linkedin

linkedinfeatured.jpg

Wil je echt een sterke indruk maken met je LinkedIn profiel? Er voor zorgen dat je op een positieve manier in het oog springt?

Hier is een game-changer om je unieke talenten of vaardigheden op een zeer krachtige manier onder de aandacht te brengen. Het is de functie 'Uitgelicht' (of Featured) op LinkedIn. En zo gebruik je het.

De functie 'Uitgelicht' of Featured is een nieuw gebied op je LinkedIn profiel waar je kunt laten zien waar je het meest trots op bent. Je kunt er bijvoorbeeld berichten plaatsen die je hebt geschreven of opnieuw hebt gedeeld, artikelen die je op LinkedIn hebt gepubliceerd en zelfs externe media zoals afbeeldingen, video, documenten en links naar je blog of welke website dan ook.

Zie het als een soort etalage, een plek om je personal branding optimaal in de verf te zetten. Zo kun je de aandacht van bezoekers trekken vanaf de eerste seconde dat ze op je profiel landen.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord of je kunt het niet terugvinden op je profiel. Dat is niet zo vreemd, want deze optie is niet standaard aanwezig op je profiel. Je moet het eigenlijk zelf activeren. 

In onderstaande video laat ik je zien hoe je de Featured functie zichtbaar maakt en wat je er mee kan doen om je profiel een boost te geven.

Meer tips: LinkedIn cursus