Nieuwe technieken voor Prospecteren en Verkopen op afstand

Over de opleiding

Prospecteren begint met een sterke mind-set, een telefoon, een laptop en een internetverbinding. Welke nieuwe technieken kunnen we toepassen, om onze business uit te bouwen? Een goeie en efficiënte prospectie injecteert nieuw zuurstof en zorgt voor nieuwe klanten en dus meer omzet.

We verliezen jaarlijks gemiddeld 20% van ons klantenbestand. In tijden van crisis loopt dat percentage zeker op. Prospectie is dus broodnodig.

In deze workshop leren we ook afspraken maken in een nieuwe regio of een domein waar we ons klantenbestand nog meer kunnen uitbreiden. We zorgen daarnaast ook voor (nieuwe) technieken om de succesratio van je prospectie te verhogen. Na de prospectie, is het tijd voor de echte sales. En ook dat kan eveneens bijna altijd perfect online. Maar hoe ga je hierbij te werk en wat zijn de valkuilen? 

Programma

Deze cursus is maximaal praktijkgericht. 

In deze interactieve workshop gaan we dieper in op deze thema’s:

  • Je online prospectie succesvol voorbereiden door de juiste mindset
  • Behoeften en verwachtingen van de klant
  • Basisprincipes van Consultative Selling
  • Het belang van een sterk script voor online prospectie en verkoop
  • Benaderen van een prospect / klant: een online 5 stappenplan en vermijden van valkuilen
  • Omgaan met weerstand en hoe die positief om te buigen
  • Actief luisteren en peilen naar de ware behoeften van de klant
  • Closing en follow up

Doelgroep

De cursus "Nieuwe technieken voor Prospecteren en Verkopen op afstand" richt zich tot beginnende en ervaren sales medewerkers die op zoek willen gaan naar nieuwe klanten en/of bestaande klanten (her)activeren en/of upsellen.

In het bijzonder voor sales representatives, ‘field’-vertegenwoordigers, medewerkers van een klantenservice of call center, zelfstandigen die een nieuw markt wensen aan te boren.

Aanpak

Er wordt vooral vanuit de realiteit van de deelnemer gewerkt. Dit geeft direct gebruiksklare tools, tips en tricks als resultaat.

Je leert om te gaan met weerstand, in je kracht te blijven en jezelf optimaal voor te bereiden op een succesvolle online prospectie en verkoop.

Mogelijke trainers

Resultaten

Je leert in deze praktijkgerichte salesopleiding:

  •  Basisprincipes van Consultative Selling
  • Hoe zorg ik voor een perfecte voorbereiding en een sterk script?
  • Tips voor een succesvolle online prospectie èn verkoop
  • Koopsignalen van de klant gemakkelijker en sneller te detecteren

Referenties

“Dankzij de opleiding is onze sales benadering veel proactiever geworden en halen we het maximum uit onze online meetings met klanten. Verder kregen we zeer goede tips en tricks om beter met prospectie calls om te gaan. Deze nieuwe manier van werken kan ik absoluut aanbevelen! ”

Raf Nonneman - European Spices

Raf NonnemanEuropean Spices

“We zijn uiterst tevreden over de praktijkgerichte en professionele aanpak van Expert Academy. Ook de sessies met trainingsacteur zijn werkelijk een meerwaarde. Echt top!”

Olivier Gauder - BNP Paribas Fortis

Olivier GauderBNP Paribas Fortis