Storytelling

Storytelling

Verhalen brengen mensen in beweging. Storytelling is daarom een effectief middel om anderen te inspireren, uw idee of project krachtig naar voor te brengen en de betrokkenheid en motivatie te vergroten.


In de cursus ‘Storytelling’ leert u anderen te overtuigen met een goed verteld verhaal en zo je presentatie, idee of project naar een hoger niveau te brengen.  We bekijken hoe u een boodschap kort maar krachtig kunt verpakken zodat de inhoud blijft plakken. U leert hoe een sterk verhaal in elkaar zit en hoe u een inspirerende verteller wordt.  

Met een goed gebracht verhaal slaagt u er in uw visie beklijvend te verwoorden, een veranderingsproces te faciliteren, anderen enthousiast te maken en de waarden van uw organisatie  te versterken.

Doelgroep

Deze cursus storytelling richt zich tot al wie medewerkers, collega’s of klanten wil inspireren, motiveren én overtuigen. Deze training is een absolute ‘must’ voor degenen die een idee, project of presentatie via een frisse en heldere vertelstijl willen brengen zonder aan inhoud of impact te verliezen. Ideaal om je verhaal te presenteren aan je baas, collega’s, klanten of externe partners. 

Programma

Het programma omvat volgende onderdelen:

 • Storytelling: de kracht van verhalen.
 • De CAST-techniek: Content, Audience, Story & Telling
 • Leer- en beslisstijlen: in dit deel van de cursus zien we hoe u verschillende signalen en elementen kunt verwerken in een verhaal, maar ook hoe u de juiste knopen doorhakt om uw verhaal krachtig en beeldend te maken
 • Verhaalstructuur: het bouwplan voor verhalen met stevige fundamenten
 • Verhaaltechnieken: er zijn veel verschillende manieren om een verhaal te brengen zoals urgentie, het gebruik van narratieve elementen, het opbouwen van een spanningsboog, het toevoegen van een goed plot en verhaalwendingen.
 • Presentatieplan ontwerpen: in dit gedeelte leert u visuele elementen toe te passen en zo te combineren dat ze meteen duidelijk en overtuigend zijn. U leert de aandacht van uw toehoorders vasthouden tijdens uw presentatie. 
 • Praktische oefeningen: aan de hand van diverse interactieve cases en oefensessies brengt u de geleerde tools en technieken meteen in de praktijk.

 

Tijdens deze workshop gaat u meteen aan de slag en op het einde van de dag stapt u buiten met uw eigen story om uw idee, project of initiatief op een sterke en overtuigende manier te communiceren. 

Aanpak

De Cursus Storytelling is zeer praktijkgericht. Met behulp van verschillende storytellingtechnieken gaat u zelf aan de slag met uw eigen verhaal. U stelt een concept op en laat dit beoordelen door de docent en medecursisten. Aan de hand van deze commentaren stelt u uiteindelijk een definitief verhaal op waarin uw ideeën duidelijk en overtuigend naar voor komen.

Resultaten

Deze opleiding zal u in staat stellen om:

 • Uzelf zekerder voelen als u kort en krachtig een boodschap wilt overbrengen
 • Anderen te overtuigen van uw idee, project of initiatief
 • Structuur te brengen in een op het eerste zicht ingewikkelde materie
 • Uw toehoorders enthousiast te maken voor uw verhaal en de nodige steun en medewerking te verkrijgen
 • Op een duidelijke, gestructureerde en bondige manier informatie naar collega's en klanten kunnen overbrengen zonder zich te verliezen in details, af te wijken van de hoofdlijnen of, te technisch te worden

Referenties

,, Ik wou leren op een professionele manier een boodschap krachtig overbrengen. Het is belangrijk dat je van in het begin een presentatie levendig houdt. Ik ga dit ook en alle andere tips toepassen voor mijn publiek. Ik heb super veel bijgeleerd. ”

Glen Christiaens
Gewestelijke Maatschappij voor Woningbouw

 

,,Via deze training wou ik een aantal technieken leren om een goeie voorstelling van mezelf te maken. Ik heb drie belangrijke belangrijke dingen geleerd: snelle facts brengen gecombineerd met brugverhalen, hoe je persoonlijkheid te gebruiken en een vleugje humor toe te voegen. Mijn verwachtingen werden volledig ingelost.”

Stijn Vercamer
sp.a

  

Inschrijven voor deze Open Training

Locatie Taal Data en uren Trainer Prijs
(Excl. BTW)
Inschrijven

ZEMST - Elewijt Center 

Tervuursesteenweg 564, 1982 Elewijt

Liggingsplan
NL

Maandag 16 oktober 2017 van 9u tot 17u


Max. 12 deelnemers
Robin Vissenaekens

Robin Vissenaekens

€ 595,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke checklist, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Inschrijven

GENT - Europahotel, Gordunakaai 59, 9000 Gent

Liggingsplan
NL

Donderdag 8 februari 2018 van 9u tot 17u


Max. 12 deelnemers
Robin Vissenaekens

Robin Vissenaekens

€ 595,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke checklist, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Inschrijven

ANTWERPEN - BLUEPOINT, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Liggingsplan
NL

Woensdag 6 juni 2018 van 9u tot 17u


Max. 12 deelnemers
Robin Vissenaekens

Robin Vissenaekens

€ 595,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke checklist, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Inschrijven

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat