3 onmisbare vaardigheden op de werkvloer

over Sociale vaardigheden, soft skills

Social-skills.jpg

Persoonlijke vaardigheden maken vaak het verschil tussen een succes of falen in je job. Professionals met uitstekende soft skill vaardigheden komen sneller en productiever tot gewenste resultaten. Bovendien slagen ze erin om beter te communiceren, conflicten te vermijden en tot een vlottere samenwerking te komen met collega’s, klanten en andere teamleden. 

Investeren in deze top 3 vaardigheden zal zich dubbel en dik terugbetalen.

1. Time management

De tijd die je ter beschikking hebt om belangrijke doelstellingen te bereiken is beperkt. Tijd is een cruciale factor bij alles wat je doet. Effectief time management zal je leven exponentieel makkelijker maken en meer voldoening en rust geven. Terwijl je wel de gewenste resultaten behaalt.
Denk er eens over na...Wanneer was de laatste keer dat je iets gepland en volledig uitgevoerd hebt? En hoe zit het met die to-do-lijst? Tijd is waardevoller dan geld. Als je je tijd effciënt weet te benutten, win je altijd.

Zo krijg je grip op je time management

 

2. Emotionele intelligentie

Het is een feit. Mensen met een hoge emotionele intelligentie komen gemakkelijker aan een (nieuwe) job, maken meer kans op promotie en verdienen een hoger salaris. Empathie is een onmisbare sleutel om anderen te overtuigen, problemen op te lossen en anderen aan jouw kant te krijgen. Emotionele intelligentie is een superkracht die je zeker nodig hebt én die je kunt ontwikkelen

Emotionele intelligentie stimuleren

 

3. Spreken in het openbaar

Het valt op hoe weinig mensen erin slagen een duidelijke presentatie te geven voor een publiek of een groep. Spreken in het openbaar is een essentiële vaardigheid. Het stelt je in staat contacten te leggen, beslissingen te beïnvloeden en veranderingen te motiveren. En het heeft een enorme invloed op je carrièrepad en je mate van professioneel succes. Het is een vaardigheid die je vleugels geeft en je carrière een enorme boost kan geven. 

Leren spreken voor een groep

 

social skills