Meer zelfvertrouwen door positief denken

over Zelfvertrouwen, positief denken

zelfvertrouwen.jpg

Zelfvertrouwen is een van de sleutels tot succes. Maar vaak zitten we onszelf in de weg als het op zelfverzekerdheid aankomt. Onze innerlijke criticus haalt ons zelfbeeld naar beneden.

Hoe pak je dat aan? 

Als je meer zelfvertrouwen wil krijgen, kan je best drie dingen doen.  1) Positief denken en handelen.  2) Uit je comfortzone gaan en assertief je twijfels of angsten aanpakken.  3) Jezelf omringen met positieve mensen.

Het punt van positief denken is eenvoudig en snel te realiseren.  Succesvolle mensen hebben zelfvertrouwen en zelfverzekerde mensen denken en praten positief over zichzelf.  

Het is bewezen dat positief denken ook helpt om je probleemoplossend vermogen te stimuleren. 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die positiever denken sneller en beter nieuwe informatie opnemen. Ze slagen erin "de puntjes met elkaar te verbinden", waardoor ze problemen en obstakels die zich voordoen kunnen aanpakken.

Positiviteit bouwt veerkracht op

Zeer weinig succesvolle mensen slagen met hun eerste idee, project of onderneming. Er zitten vaak veel mislukkingen en fouten achter het succes verscholen. Het goede nieuws is dat studies hebben aangetoond dat positiviteit je kan helpen veerkrachtiger te worden. 

Reden genoeg om ermee aan de slag te gaan.

In deze video krijg enkele eenvoudige en praktische tips om je zelfvertrouwen en positieve ingesteldheid een boost te geven.

Stoppen met negatieve zelfpraat is een andere strategie van positief denken. Je innerlijke criticus zijn is zelfondermijnend. 

Samen met een bereidheid om je angsten onder ogen te zien en te handelen, en een bewuste keuze om je te omringen met positieve mensen, zal optimisme je helpen je zelfvertrouwen te ontwikkelen en je op weg zetten naar carrière- en levenssucces.

Meer info: opkomen voor jezelf