Assertiviteitstraining - Assertief communiceren

In deze interactieve assertiviteitstraining krijgt u direct toepasbare technieken en tools aangereikt om assertief te communiceren - ook in moeilijke situaties - en daarbij uw standpunt duidelijk te maken. 

Laat u zich wel eens de kaas van uw brood eten? Voelt u zich onzelfzeker in bepaalde situaties? Of walst u soms ongewild over mensen heen? Bedenkt u soms na een conflict “Had ik maar anders gereageerd”? Heeft u moeite met ‘nee’ zeggen?

Tijdens deze assertiviteitstraining leert u effectief te communiceren en duidelijke grenzen te stellen. U leert bijvoorbeeld hoe u op een heldere en respectvolle manier uw mening kunt geven, hoe u constructieve feedback kunt overbrengen en hoe u nee kunt zeggen zonder uzelf of anderen een slecht gevoel te geven. U krijgt ook tips en inzichten om een sterke en zelfverzekerde indruk te maken tijdens meetings, overleg en in diverse gesprekken. 

Dankzij deze praktijkgerichte assertiviteitstraining zal u het nodige zelfvertrouwen ontwikkelen, om op een zelfbewustere manier om te gaan met collega's, klanten en leidinggevenden. U leert assertiever te zijn, op een positieve manier over te komen, duidelijk uw mening te geven en moeilijke situaties de baas te zijn. 

ReferentiesWat onze klanten denken van deze opleiding

Gerelateerde video'sOnze opleidingen in beeld