Social Selling met LinkedIn Sales Navigator

Over de opleiding

LinkedIn is een effectieve business tool voor sales en professionals voor netwerken, prospectie en lead generatie.  De standaard (gratis) versie laat je reeds toe om op verschillende manieren te gaan prospecteren maar met “Sales Navigator” van LinkedIn zet je prospectie in een hogere versnelling. 

Sales Navigator suggereert automatisch relevante leads op basis van je ingestelde voorkeuren, zoekgeschiedenis, profielweergaven en in het verleden opgeslagen leads. Dit is een geweldige functie omdat het veel administratie en tijd in het verkoopproces bespaart, waardoor je sneller de pijplijn kunt vullen met relevante connecties. 

Het mooie van Sales Navigator is dat hoe meer je het gebruikt, hoe meer waardevolle inzichten het systeem kan bieden. Terwijl je prospects zoekt, leads opslaat en connecties maakt, houdt Sales Navigator jou op de hoogte van relevante updates in jouw netwerk.

Eén van de grootste voordelen van LinkedIn Sales Navigator is de mogelijkheid om prospecten en contacten te bereiken buiten je directe netwerk. Sales Navigator biedt je een schat aan informatie en laat je toe om je sales maximaal te optimaliseren.

In deze opleiding gaan we aan de slag met Sales Navigator en tonen we precies aan hoe deze tool kan ingezet worden.

Resultaat: je slaagt er in om sneller en beter prospecten in kaart te brengen, ze precies te benaderen, ze van koude prospect naar warme lead om te vormen en het gesprek aan te gaan om nog sneller te scoren in je sales.

Voor deze opleiding is een basiskennis van LinkedIn aanbevolen. 

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod in deze training

  • Wat is social selling en de rol van LinkedIn
  • Wat is Sales Navigator: versies, voordelen, aandachtspunten
  • Opstarten van Sales Navigator (maand gratis) inclusief de juiste instellingen
  • Vind de ideale prospecten met de geavanceerde zoekfunctie
  • Gebruik van slimme lijsten om je prospecten beter te organiseren
  • Stel je eigen gepersonaliseerde tijdslijn op voor meer inzicht in klanten en prospecten
  • Maak van koude prospecten warme leads via conversaties
  • Zet InMails efficiënt in om prospecten te benaderen
  • Laat Sales Navigator automatisch leads genereren
  • We bouwen samen een dagelijkse routine voor je prospectie
  • Meten is weten: statistics en metrics via Sales Navigator

Doelgroep

De cursus "Sales Navigator” richt zich tot sales en account managers, maar ook marketing professionals, business managers, commerciële profielen en zaakvoerders die LinkedIn gebruiken maar nog meer resultaat willen halen in het kader van sales en prospectie.  

Aanpak

Voorafgaand aan de opleiding gebeurt er audit van het LinkedIn gebruik van de deelnemer(s) teneinde het niveau van de LinkedIn kennis en gebruik van de deelnemer (s) in te schatten. Hierop zal het inleidende deel worden afgestemd zodat iedereen voldoende gewapend aan de start komt voor deze module. Een basiskennis van LinkedIn is aanbevolen.

Deze opleiding wordt zowel in een online als offline workshop georganiseerd.
Een online workshop biedt een unieke ‘live online’ benadering, waarbij deelnemers via live videosessies met de trainer aan de slag gaan. Op deze manier slagen we er in de praktijk meteen toe te passen op de concrete werksituatie.

Bij de offline workshop is het een must dat de deelnemer zijn/haar een laptop en smartphone mee brengt zodat we Sales Navigator onmiddellijk kunnen toepassen op zijn/haar situatie. Praktijk is de sleutel voor het succes van deze workshop

Mogelijke trainers

Resultaten

In de cursus "Social Selling via LinkedIn Sales Navigator” beginnen we met het opzetten van de omgeving en worden er daarna concrete en direct toepasbare tips en technieken aangereikt die onmiddellijk in de praktijk worden omgezet. Je ontdekt alle mogelijkheden van LinkedIn Sales Navigator met een focus op succesvolle prospectie. Op het einde van de sessie is jouw LinkedIn Sales Navigator perfect ingesteld en afgestemd op jouw doelstellingen. Je kan dus meteen aan de slag.

Je leert in deze workshop:

  • Hoe Sales Navigator opzetten en instellen
  • Geavanceerd zoeken naar prospectie op basis van bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens
  • Hoe van een koude prospect naar een warme lead te gaan 
  • Hoe Sales Navigator doorheen je prospectie cyclus te gebruiken
  • Sales Navigator te gebruiken om prospectie op automatische piloot uit te voeren