Situationeel Leiderschap

Situationeel leiderschap is een vorm van leidinggeven waarbij de aanpak en communicatie optimaal worden afgestemd op de medewerker. Een nieuwe of onervaren werkkracht vraagt wellicht meer begeleiding en sturing dan iemand met jaren ervaring. Maar ook wanneer er nieuwe taken moeten worden uitgevoerd of een medewerker opdrachten dient over te nemen van een collega, vergt dit een aangepaste aanpak. 

Daar zit de kracht van situationeel leiderschap. Als leidinggevende ga je - afhankelijk van de situatie - kiezen voor de gepaste leiderschapsstijl: instructies geven, overtuigen/motiveren, coachen of delegeren.

De inhoud van deze opleiding is gebaseerd op de inzichten van Blanchard & Hersey die het model van situationeel leidinggeven hebben ontwikkeld. Dit model leert leidinggevenden om medewerkers zo te behandelen dat ze hun taken goed uitvoeren en tegelijkertijd hun probleemoplossend vermogen verder ontwikkelen. Het helpt managers om flexibeler te worden en hun leidinggevende capaciteiten te vergroten.

Met deze benadering haalt u het beste in een team naar boven. Door uw leiderschap aan te passen aan de specifieke situatie en de noden van de medewerker, ondersteunt u de groei, motivatie en productiviteit.

Na deze opleiding weet u via de methode van situationeel leiderschap perfect wanneer sturen, delegeren, motiveren of reageren het beste resultaat opleveren.