Opkomen voor jezelf - Assertiviteitscursus

Opkomen voor jezelf met meer zelfvertrouwen

Opkomen voor jezelf is niet zo evident. En toch biedt het veel voordelen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die voor zichzelf opkomen minder stress hebben. Wanneer je beter voor jezelf opkomt, bouw je bovendien meer zelfvertrouwen op.

Hoe doe je dat nu eigenlijk opkomen voor jezelf op een assertieve manier? In deze assertiviteitscursus gaan we aan de slag om met meer zelfvertrouwen op te komen voor onze belangen. Je leert op een positieve en respectvolle manier voor jezelf op te komen. We reiken je technieken aan om beter grenzen te stellen en meer impact te hebben met je communicatie.

Veel mensen vinden het moeilijk op te komen voor hun mening. De reacties van anderen spelen daarbij een belangrijke rol. Je hebt in je leven altijd te maken met anderen en de omgang met andere mensen loopt niet altijd naar wens. Soms geef je te snel toe, word je niet gehoord of houden anderen geen rekening met jouw mening. Je hebt niet altijd de juiste dosis assertiviteit om op te komen voor jezelf. In deze cursus leer je voor jezelf op te komen met respect voor de andere. 

ReferentiesWat onze klanten denken van deze opleiding

Gerelateerde video'sOnze opleidingen in beeld