Teambuilding

Teambuilding

Teambuilding voor een sterke groepsgeest

 

Om professioneel op een aangename en effectieve manier samen te werken en te communiceren, is het belangrijk elkaar te leren respecteren en accepteren. Mensen op een constructieve manier leren samenwerken, dat is het doel van het teambuilding programma van Expert Academy.


Vanuit onze jarenlange ervaring met het werken met groepen en het opbouwen van teams op diverse niveaus binnen een organisatie hebben we een eigen expertise opgebouwd om teams efficiënter en effectiever te laten functioneren. Bij onze interactieve teambuilding oefeningen en opdrachten vertrekken we vanuit verschillende uitgangspunten, afhankelijk van de situatie in uw team.  


Elk teambuilding programma is maatwerk en houdt rekening met het karakter en de specifieke behoeftes van de organisatie en van het team in het bijzonder. Teambuildingsactiviteiten variëren in tijd (van enkele uren tot meerdere dagen). Sommige organisaties kiezen voor een Teambuilding als een kick off voor intensieve trainingssessies in kleinere groepen.

Doelgroep

Een Teambuilding richt zicht tot bestaande of nieuw samengestelde teams, uit alle sectoren. De deelnemers kennen elkaar of juist nog niet, maar hebben een gemeenschappelijk doel. De samenwerking, de communicatie en de teamgeest vragen extra aandacht.

Programma

Expert Academy werkt op maat en past zich aan het programma van de opdrachtgever aan. Elke organisatie is anders en vraagt andere accenten op het vlak van Teambuilding oefeningen, opdrachten en activiteiten. We luisteren heel graag eerst naar uw noden, verwachtingen en vragen.

Hierbij enkele mogelijkheden:

 

Inzicht in je HBDI-profiel

 • Wat: Beter inzicht in jezelf en anderen via basisbeginselen HBDI
 • Door: Jan Buermans
 • Minimum: 3 uur
 • Talen: NL of ENG

HBDI (Hermann Brain Dominance Inventory) is een efficiënt en toegankelijk communicatiemodel dat toelaat te ontdekken hoe we de wereld zien.

 HBDI is…

- een techniek die gebaseerd is op 4 kleuren (blauw, groen, geel, rood)

- een tool die de werknemers begeleidt naar beter functioneren via het ontdekken van hoe ieder van ons denkt

- direct toepasbaar in alle interpersoonlijke domeinen

- toegankelijk voor iedereen

- een ontspannen en leuke manier om jezelf en de andere te leren kennen

Meer info over het HBDI-profiel 

 

 

Workshop Communicatie

 • Wat: Interactieve workshop rond Communicatie.
 • Duur: vanaf 60 minuten
 • Talen: NL, ENG, FR 

Ontdek in deze boeiende en interactieve workshop hoe efficiënt te communiceren met collega's, klanten of medewerkers. Deze workshop is een ware eyeopener die je stimuleert om bewuster om te gaan met je gesprekspartners. We staan tijdens deze interactieve workshop stil bij een aantal direct toepasbare oplossingen om onze communicatie performanter en efficiënter te maken. 

Meer info over deze boeiende workshop communicatie


 

Personal Branding

Hoe kom jij professioneel over bij anderen?

 • Trainer: Véronique Hoex
 • Duur: vanaf 60min
 • Talen: NL, FR, ENG

Hoe kom jij over in business? Zegt jouw lichaamstaal en uitstraling hetzelfde als de woorden die je uitspreekt? Wil jij weten hoe anderen je zien? In deze wervelende workshop wordt je jezelf bewust van je sterke en je te verbeteren punten. Je leert om je "gewenste imago" te vertalen naar lichaamstaal, attitude en outfit. Zo kom je daadkrachtig en authentiek over en verhoog je je succesratio.

Meer info over de workshop 'Personal Branding'

 

 

Maanlanding oefening powered by Nasa

Ideaal om het probleemoplossend vermogen van uw team te stimuleren

 • Trainers: Franky Van Hoecke, Jerko Bozikovic
 • Duur: 3 uur
 • Talen: NL, FR, ENG

Deze workshop werd ontwikkeld door Nasa en werkt op verschillende niveaus. Het is een oefening in teambuilding, communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen. 

Hoe ga je als team om met probleemsituaties in extreme omstandigheden wanneer tijd en middelen beperkt zijn? 

Experts Franky Van Hoecke en Jerko Bozikovic bezorgen de deelnemers aan deze workshop een zachte landing.

 

 

Thinking Outside the Box

 • Wat: Workshop improvisatie en creativiteit
 • Door: Jan Buermans
 • Vanaf: 60 minuten
 • Talen: NL of ENG

Met deze workshop verlaten we de klassieke opleidingspaden. Creativiteit, Inspiratie en Improvisatie zijn de kernwoorden van deze actieve workshop. Expert Jan Buermans legt de link tussen het improvisatietheater en de bedrijfswereld. Zijn specifieke trainingsmethode maakt gebruik van fysische expressie en is gebaseerd op onze werkelijke leefwereld en werkervaring. Dit is een unieke DOE-workshop met een onvergetelijke impact.

Meer info over de workshop Thinking Outside the Box

 

 

Succesvol Netwerken

 • Wat: Interactieve workshop rond networking
 • Trainer: Véronique Hoex
 • Duur: vanaf 30 minuten
 • Talen: NL, FR ENG

 Vandaag is het uitbouwen van een solide netwerk in een professionele omgeving een essentiële vaardigheid. Wie er in slaagt vlot en effectief te netwerken heeft de bouwstenen in handen om de eigen marktwaarde te verhogen. In deze praktische en interactieve workshop krijgt u inzicht in de waarde en de kracht van netwerken. U leert een sterk en waardevol netwerk op te bouwen en dit te onderhouden. Tevens leert u welke valkuilen u bij networking absoluut moet vermijden en hoe u gemakkelijk en snel contacten legt met anderen.

Meer info over de workshop 'Succesvol Netwerken'

 


Consultative Selling

 • Wat: Dè manier om uw salesteam een boost te geven
 • Trainer: Jan Buermans
 • Duur: vanaf 30 minuten
 • Talen: NL, ENG

 Deze workshop is uitermate geschikt om uw salesteam opnieuw op spoor te krijgen. Een ideale eyeopener op de nieuwe verkoopstijl, gebaseerd op vertrouwen en een langdurige klantenrelatie.

 Commercieel scoren kan, als u zich perfect weet aan te passen aan wat de klant precies wil. In deze compacte workshop krijgt u specifieke gesprekstechnieken en inzichten aangereikt die het rendement van uw verkoopinspanningen beduidend zullen verhogen.

Expert Jan Buermans gebruikt in de deze workshop op maat voorbeelden uit uw sector en uw realiteit.

Meer info over de workshop 'Consultative Selling'

 

Aanpak

Een teambuildingstraject wordt steeds op maat van uw organisatie uitgewerkt. U krijgt een persoonlijk voorstel, dat perfect op uw noden, wensen en doelstellingen is afgestemd.

Tijdens de Teambuildingsdag wordt iedereen uitgenodigd om mee te werken. Zelfs de meest kritische geesten gaan voor de bijl. Ook de verlegen en introverte teamleden worden uitgedaagd om zich van hun beste kant te laten zien. Dit alles binnen het respect van eenieders grenzen. De trainers van Expert Academy slagen er in om een grote groep mensen te motiveren en te inspireren. Ze leveren een belangrijke bijdrage als procesbegeleider en zijn experts in groepsdynamiek.

Een teambuilding van Expert Academy combineert altijd fun en content: op een toegankelijke en inspirerende manier kaarten we thema’s rond communicatie, assertiviteit en conflicthantering aan.

PRAKTISCH - Teambuildings kunnen zowel op het werk als in een residentieel kader worden georganiseerd, in België en in het buitenland. Expert Academy raadt een externe locatie aan, om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen. Indien gewenst kunnen wij een voorstel doen voor een geschikte locatie. 

Resultaten

Na een ontspannen workshop rond Teambuilding wijzen alle neuzen opnieuw in dezelfde richting. Uw team is gewapend voor nieuwe  uitdagingen en beter in staat om productief en efficiënt samen te werken.

Een Teambuildingsworkshop is ook bedoeld als eyeopener rond een aantal thema’s op het vlak van communicatie, assertiviteit en conflicthantering. De deelnemers zijn geïnspireerd en opnieuw gemotiveerd. 

Referenties

,, Deze teambuildingsdag is de eerste plaats een fijne dag onder collega's geworden, met als doelstelling het verbeteren van de onderlinge communicatie. De workshop werd op een zeer aangename manier gegeven zodat er een open sfeer ontstond en iedereen spontaan meedeed. ”

Annick Raes
Voka

 

,,Jaarlijks organiseren wij een Teambuilding met alle collega’s. Voor de tweede keer op rij, werkten we samen met expert Jan Buermans. De workshop was opnieuw super … grotendeels te danken aan onze supercoach! Hopelijk tot volgend jaar! ”

Jasmin Vervoort-Pighini
Directie-assistente Voka

 

,, Het was een heel boeiende teambuilding waarbij interessante items aan bod gekomen zijn. Er werd bijvoorbeeld gewerkt rond actief luisteren, met respect voor elkaars mening en hoe daarop verder te bouwen. ”

Genevieve Gavel
Techtransfer Universiteit Gent

 

Deze opleiding is beschikbaar als:

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat