Persoonlijke Ontwikkeling

Assertiviteitstraining - Assertief communiceren

Assertiviteitstraining - Assertief communiceren

In deze praktijkgerichte assertiviteitstraining leert u vanuit een zelfzekere houding uw eigen belangen en behoeften te verdedigen. De cursus Assertief Communiceren helpt u - ook in moeilijke situaties - uw standpunt duidelijk te maken.

Data:  dinsdag, 6 februari 2018  (Antwerpen - BLUEPOINT)  -  donderdag, 31 mei 2018  (Leuven - Brabanthal)  

Lees meer
Time Management

Time Management

In de cursus Time Management krijgen we tips mee om zoveel mogelijk in het heden te blijven (agenda, delegeren, prioriteiten stellen...). Tijdens de sessies nemen we de tijd om in ons hoofd een sterk en efficiënt systeem te ontwerpen om resultaatgerichter en efficiënter te gaan werken.

Data:  donderdag, 28 september 2017  (Gent - Europahotel)  -  maandag, 6 november 2017  (Arnhem - Van der Valk Hotel)  -  dinsdag, 5 december 2017  (Antwerpen - BLUEPOINT)  -  maandag, 29 januari 2018  (Roeselare - Hotel Mercure)  -  donderdag, 1 maart 2018  (Wavre - Best Western Hotel)  -  dinsdag, 15 mei 2018  (Den Haag - NH Atlantic)  -  vrijdag, 8 juni 2018  (Zemst - Elewijt Center)  

Lees meer
Conflicthantering

Conflicthantering

In de praktijkgerichte opleiding Conflicthantering leer je hoe je conflictsituaties kan aanpakken en ombuigen naar een vlottere samenwerking. We onderzoeken samen hoe we tot de oorzaak van de spanningen kunnen komen. We oefenen op een praktische manier met elkaar om te gaan volgens de principes van Geweldloze Communicatie.

Data:  woensdag, 14 maart 2018  (Gent - Expert Academy)  

Lees meer
Lichaamstaal en non-verbale communicatie

Lichaamstaal en non-verbale communicatie

In deze training wordt u bewust van het effect van uw lichaamstaal. U leert de signalen van anderen te interpreteren en we geven u de juiste tools en technieken om uw eigen lichaamstaal verder te ontwikkelen zodat de impact van uw communicatie daadwerkelijk het gewenste effect bereikt.

Data:  donderdag, 16 november 2017  (Gent - Europahotel)  -  woensdag, 28 februari 2018  (Leuven - Brabanthal)  -  donderdag, 17 mei 2018  (Den Haag - NH Atlantic)  

Lees meer
HBDI-Persoonlijkheidsprofiel

HBDI-Persoonlijkheidsprofiel

HBDI, het Herrmann Brain Dominance Instrument, is een gevalideerd management model dat onze denkvoorkeuren in kaart brengt. HBDI is een verbluffende tool, die je niet alleen inzicht geeft in je eigen denkwijze, maar die je ook onmiddellijk kan toepassen op het vlak van sales, communicatie, people management en motivatie.

Lees meer
Train de trainer

Train de trainer

Het 'Train the trainer'-programma is de perfecte opleiding voor (beginnende) trainers, docenten en opleiders om hun huidige werkwijze te optimaliseren en te professionaliseren.

Data:  woensdag, 31 januari 2018  (Antwerpen - Expert Academy)  

Lees meer
Emotionele intelligentie en EQ

Emotionele intelligentie en EQ

Hoe gaan we om met onze emoties en met die van anderen? Empathie, flexibiliteit en optimisme leiden tot betere relaties met klanten, collega’s en leidinggevenden. Het beheersen van emotionele vaardigheden als assertiviteit, omgaan met relaties, probleemoplossend denken en empathie draagt bij tot een succesvol leven, zowel privé als professioneel.

Data:  vrijdag, 6 oktober 2017  (Gent - Europahotel)  -  woensdag, 8 november 2017  (Arnhem - Van der Valk Hotel)  -  maandag, 5 maart 2018  (Antwerpen - BLUEPOINT)  

Lees meer
Succesvol netwerken

Succesvol netwerken

In deze praktische en interactieve workshop krijgt u inzicht in de waarde en de kracht van netwerken. U leert een sterk en waardevol netwerk op te bouwen en dit te onderhouden. Tevens leert u welke valkuilen u bij networking absoluut moet vermijden en hoe u gemakkelijk en snel contacten legt met anderen.

Data:  vrijdag, 8 december 2017  (Leuven - Brabanthal)  -  woensdag, 25 april 2018  (Antwerpen - BLUEPOINT)  -  woensdag, 16 mei 2018  (Den Haag - NH Atlantic)  

Lees meer
Preventie van stress en burn-out

Preventie van stress en burn-out

In deze opleiding leert u wat nodig is om stress en burn-out in uw organisatie op te sporen en aan te pakken, zowel op organisatorisch als op persoonlijk vlak. Op het einde van deze opleiding stapt u buiten met een concrete aanzet voor het opstellen van een effectief plan voor stressbeheer, preventie en opvang van burn-out in uw organisatie.

Lees meer
Stemcoaching en uitspraaktechnieken

Stemcoaching en uitspraaktechnieken

In het huidige bedrijfsleven is een goede beheersing en gebruik van stem, uitspraak en lichaamstaal van groot belang. Onze stem is een gevoelig orgaan dat door stress, overbelasting of vermoeidheid vaak te verduren heeft. In deze praktijkgerichte oefenworkshop leert u uw boodschap krachtig en duidelijk over te brengen.

Data:  maandag, 2 oktober 2017  (Antwerpen - BLUEPOINT)  -  vrijdag, 16 maart 2018  (Roeselare - Hotel Mercure)  -  maandag, 28 mei 2018  (Wavre - Best Western Hotel)  -  dinsdag, 5 juni 2018  (Zemst - Elewijt Center)  

Lees meer
Snellezen

Snellezen

In de training "Efficiënt snellezen" leren we via praktische oefeningen efficiënter om te gaan met de informatie die op ons afkomt. Door het optimaliseren van onze leesmethodes slagen we er in meer informatie op te nemen.

Data:  vrijdag, 9 maart 2018  (Antwerpen - Expert Academy)  

Lees meer
Outside the box denken via improvisatie

Outside the box denken via improvisatie

Improvisatietechnieken voeden de creativiteit en assertiviteit, verhogen zelfvertrouwen en positieve communicatie. Deze unieke training met een onvergetelijke impact leert ons om zonder enige beperking innovatief en origineel te denken.

Lees meer
Insights Discovery Training

Insights Discovery Training

Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. Het gevalideerd instrument gebruikt de 4 kleuren rood, geel, blauw en groen om het persoonlijkheidsprofiel van medewerkers te bepalen en zo zelfinzicht, communicatie, productiviteit en organisatieontwikkeling te bevorderen.

Data:  dinsdag, 28 november 2017  (Leuven - Brabanthal)  -  vrijdag, 27 april 2018  (Antwerpen - Expert Academy)  

Lees meer
Opkomen voor jezelf - Assertiviteit

Opkomen voor jezelf - Assertiviteit

Veel mensen vinden het moeilijk op te komen voor hun mening. Hoe doe je dat nu eigenlijk opkomen voor jezelf op een assertieve manier? In deze assertiviteitscursus gaan we aan de slag om met meer zelfvertrouwen op te komen voor onze belangen.

Lees meer
Mindmapping

Mindmapping

Mindmapping is een techniek om informatie sneller te verwerken en het potentieel van ons brein te maximaliseren. In deze interactieve workshop gaat u direct zelf aan de slag. U leert snel de eenvoudige basisregels te hanteren om effectieve mindmaps te maken aan de hand van concrete praktijkoefeningen.

Data:  woensdag, 13 december 2017  (Antwerpen - Expert Academy)  -  woensdag, 23 mei 2018  (Gent - Expert Academy)  

Lees meer
Omgaan met verbale agressie

Omgaan met verbale agressie

In de training leert u hoe u het beste om kunt gaan met situaties waarin verbale agressie voorkomt.

Data:  vrijdag, 20 oktober 2017  (Zemst - Elewijt Center)  

Lees meer
Meer tijd en minder stress

Meer tijd en minder stress

Krijgt u veel e-mails, vragen van klanten of collega’s? Ervaart u veel stress? Hebt u soms het gevoel dat er te veel op u afkomt? In deze workshop leert u als leidinggevende of medewerker meer tijd krijgen, effectiever samenwerken en een beter overzicht hebben over uw dagplanning.

Lees meer
Terug naar overzicht