Assertiviteitstraining - Assertief communiceren

Assertiviteitstraining - Assertief communiceren

De cursus Assertief Communiceren helpt u - ook in moeilijke situaties - uw standpunt duidelijk te maken. U krijgt daarvoor direct toepasbare technieken en tools aangereikt in deze interactieve assertiviteitstraining.

Laat u zich wel eens de kaas van uw brood eten? Voelt u zich onzelfzeker in bepaalde situaties? Of walst u soms ongewild over mensen heen? Bedenkt u soms na een conflict “Had ik maar anders gereageerd”? Heeft u moeite met ‘nee’ zeggen?

Assertiviteit is het vermogen om duidelijk te maken wat u denkt, voelt en wilt om zo dichter bij uw doel te komen met respect voor de ander. In deze praktijkgerichte assertiviteitstraining leert u vanuit een zelfzekere houding uw eigen belangen en behoeften te verdedigen.


Hebt u deze opleiding bij Expert Academy reeds gevolgd?

Voeg deze opleiding toe aan uw LinkedIn profiel.

LinkedIn Add to Profile button

Doelgroep

De cursus "Assertief en zelfzeker communiceren" biedt resultaat voor iedereen die op een meer bewuste, zelfverzekerde en efficiënte manier zijn of haar boodschap wil overbrengen. Deze assertiviteitstraining is een sterke aanrader voor wie op een overtuigende en respectvolle manier wenst te communiceren met klanten, externe partners, collega's of teams.

Programma

Met dit doordachtig en uitgebalanceerd programma krijgt u de nodige tools in handen om zelfbewuster, assertiever en krachtiger te handelen en te communiceren. Dankzij een jarenlange ervaring in assertiviteitstraining bereiken we uitstekende resultaten met het volgende programma.


DAG 1

 • Assertiviteit, actief leren luisteren en het herkennen van lichaamstaal 
 • Wat is vluchtend, agressief en manipulatief gedrag? 
 • Assertief gedrag: wat zijn uw hulpbronnen?
 • Bent u een NIP of een PIP? 
 • Assertief communiceren via het DESC-model 


DAG 2

 • Oefeningen rond vraagstelling en actief luisteren
 • Het model van de logische niveaus
 • Beperkende en stimulerende overtuigingen
 • Aanleren van nieuwe technieken (sandwich-, LEO- en duikplanktechniek)
 • Rollenspel nieuwe technieken en feedback


DAG 3

 • Oefeningen met acteur in beperkte groep (maximum 8 deelnemers)
 • Rollenspellen met acteur, het inoefenen van reële situaties 
 • Feedback, persoonlijk actieplan en bijsturing met concrete tips

 

Aanpak

Deze workshop is interactief en voorziet oefensessies, reflectiemomenten en input van de deelnemers. Om de aangereikte technieken en leerpunten in te oefenen, ronden we de training af met case simulaties met een professionele acteur. De acteur is opgeleid voor dit soort interventies en heeft een persoonlijkheidspatroon dat bij de cursisten past.

Resultaten

Deze opleiding zal u in staat stellen gemakkelijker uw doelstellingen te bereiken in de organisatie. U leert tijdens deze interactieve assertiviteitstraining:

 • Vruchtbare contacten te leggen
 • Op een constructieve manier conflicten op te lossen
 • Een win-win situatie te creëren in elke onderhandeling
 • De ware toedracht te kennen achter reacties en gedragingen van anderen
 • Uw eigen emoties en die van anderen voor u te laten werken in plaats van ze te ondergaan of te negeren
 • Obstakels en problemen te onderkennen en ze te vermijden nog voor ze zich manifesteren
 • Om te gaan met "lastige" of "vervelende" klanten, collega's, zakenrelaties... en deze relatie om te buigen in een constructieve samenwerking
 • Hoe te reageren op kritiek - terecht of onterecht
 • Uw mening te geven over anderen zonder dat dit als kwetsend of beledigend overkomt
 • Uw communicatievaardigheden aan te scherpen en deze op een doeltreffende manier te gebruiken.

 

Referenties

,,Heb net deelgenomen aan de training Assertief Communiceren en mijn verwachtingen werden volledig ingelost. Het is zeker een aanrader voor eenieder die wil werken aan zijn assertiviteit in de dagdagelijkse communicatie zowel privé als zakelijk. Dankzij praktische tips en gevatte analyses voel je de verbeterpunten goed aan. Na de 2 eerste "theoretische" dagen volgde een voldoende ruime periode waarin je deze theorie aan de praktijk zelf kan toetsen en tijdens de 3de dag effectief een eigen case te gaan oefenen. Deze training blijft echt op je plakken. De trainer slaagt er in je op een positieve en opbouwende manier een spiegel voor te houden en daarnaast demonstreert hij zelf hoe je een aantal technieken kan toepassen om je assertiever op te stellen in diverse situaties. ”

Patrick Versee
(Sales Manager Belux, Gerflor Benelux)

 

,,Ik heb een boeiende communicatietraining achter de rug. Hoewel ik aanvankelijk overtuigd was de theorie wel te kennen heb ik enorm veel geleerd uit de rollenspelen met een professioneel acteur, onder de coachende begeleiding van Expert Academy. Wat aanvankelijk startte als een communicatietraining, is voor mij uitgemond in een excellente coachingsessie die me verplichtte om strategischer te denken, te handelen en te spreken. ”

Frédérique Bruggeman 
(Director, Robert Half International)

 

,,Ik wou graag beter leren grenzen stellen in conversaties, zonder agressief of arrogant over te komen en zo nog beter functioneren in mijn rol als buffer tussen teamleden. Mijn verwachtingen werden tijdens deze interactieve workshop volledig ingelost. Dankzij de DESC-methode leerde ik een techniek om emoties los te koppelen van mededelingen en het onderscheid te maken tussen gedrag en karakter. De interactie met de groep en de vlotte aanpak zorgden bovendien voor een zeer aangename opleidingservaring, ondanks de verschillende karakters in ons team. ”

Nele Dekeyzer
(Innovation Manager, Creax)

 

,,Mag ik eerlijk zijn? Ik stond heel sceptisch tegenover de cursus 'Assertief en Zelfverzekerd Communiceren'. Ze was mij overvloedig aangeraden door mijn collega's. Op het einde van de dag was ik heel aangenaam verrast. Door de verschillende situatiespelletjes, werden de meeste voorbeelden soms 'akelig' herkenbaar. Ik ga zeker de DESC-methode gebruiken. En in mijn communicatie ga ik daarnaast proberen meer stiltes in te bouwen. ”

Suzy Nouwen
(Planner, Rode Kruis Vlaanderen)

 

“In de cursus Assertief en Zelfverzekerd Communiceren heb ik geleerd mijn doel, plannen en meningen op een constructieve manier te communiceren. Ik ben me nu meer bewust van mezelf, mijn gedragingen en mijn gewoonten. De training is voorbij gevlogen: interessant, onderhoudend en to the point! ”

Marleen Gellens
(Team Coach TV-Vlaanderen)

 

“Dankzij de training werd ik me bewust van de oorzaken van mijn soms te agressieve communicatiestijl, zodat ik hieraan kan werken de volgende maanden. Ik kreeg tips om mijn manier van communiceren bewust aan te passen aan mijn gesprekspartner en heb geleerd stiltes te gebruiken als een krachtig instrument om anderen van mijn standpunten te overtuigen.”

Jerre Muylaert
(Projectleider Agentschap voor Facilitair Management, Vlaamse Overheid)

 

“Ik heb me ingeschreven voor de cursus Assertiviteit om beter te leren communiceren in moeilijke situaties zonder dicht te klappen. Ik werd me bewust van het feit dat er keuzes kunnen gemaakt worden, te allen tijde. Vooral het DESC-model was een echte openbaring voor mij. Jerko is een gedreven trainer, die zijn inzichten op een enthousiasmerende manier overbrengt.

Karen Derynck 
(Business Consultant, McDonald’s Belgium) 

 

Inschrijven voor deze Open Training

Locatie Taal Data en uren Trainer Prijs
(Excl. BTW)
Inschrijven

ANTWERPEN - BLUEPOINT, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Liggingsplan
NL

Driedaagse opleiding: dinsdag 6, woensdag 7 en dinsdag 27 februari 2018 telkens van 9u tot 17u


Max. 8 deelnemers
Bart Provost

Bart Provost

Lucas Tavernier

Lucas Tavernier

€ 1.950,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke checklist, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Inschrijven

LEUVEN - Brabanthal, Brabantlaan 1, 3001 Leuven

Liggingsplan
NL

Driedaagse opleiding: donderdag 31 mei, vrijdag 1 juni en vrijdag 22 juni 2018 telkens van 9u tot 17u


Max. 8 deelnemers
Bart Provost

Bart Provost

Lucas Tavernier

Lucas Tavernier

€ 1.950,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke checklist, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes
Inschrijven

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat