Beter presteren op het werk? Investeer in jezelf.

over Productiviteit, zelfontplooiing

brochure2018b.jpg

Loop jij op je werk steeds weer tegen dezelfde struikelblokken aan? Blijft er werk liggen doordat je maar geen inspiratie vindt om diezelfde berg werk af te maken? Of heb je simpelweg het gevoel dat je in een sleur bent beland? Hierbij enkele tips die je helpen jouw prestaties op het werk te verbeteren!

Uit onderzoek blijkt dat 35 tot 40 procent van de werknemers in bedrijven en organisaties een lage motivatie hebben omdat ze niet goed begeleid worden. Wanneer ze wel op met aandacht gecoacht worden en de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen, stijgen zowel de motivatie als de productiviteit.

Bedrijven en organisaties die investeren in ontwikkeling en groei krijgen dus medewerkers die beter presteren op het werk.

Hierbij enkele concrete tips voor meer productiviteit op de werkvloer:

1. Bewaak de balans tussen werk en privé

Je werk- en privéleven in perfecte harmonie krijgen, het is niet altijd even evident. Langs de ene kant wil je graag de gewenste resultaten op het werk, maar je wil niet dat je gezin of je vrije tijd onder druk komen te staan. Daarom is het belangrijk om te focussen op wat écht telt. Stel daarom prioriteiten en doe de dringende en belangrijke taken eerst. Een handige tool hiervoor is het model ven Eisenhower.

 

2. Ruim conflicten of spanning op

Onderhuidse spanning of conflicten met je collega’s of manager zijn echte energieverslinders. Laat wrijvingen of conflicten niet aanslepen, maar pak ze meteen aan. Belangrijk hierbij is een open communicatie en empathie. Vaak berusten spanningen gewoon op misverstanden en zijn ze op te lossen door er over te praten. Geef feedback op regelmatige tijdstippen over zowel positieve als te verbeteren punten. Het regelmatig geven van feedback vermijdt al voor een groot stuk eventuele conflicten of misverstanden.

 

4. Leer ‘nee’ te zeggen

Iemand helpen bij een taak of ergens bijspringen als het druk is, daar is helemaal niets mis mee. Maar let op, anderen hebben dit snel door en voor je het weet bezorg je jezelf een overdosis aan werk. Durf voor jezelf op te komen met een gezonde assertieve houding. Je hebt het recht om nee te zeggen op een respectvolle manier. Bewaak dus je tijd en je grenzen.

 

5. Investeer in opleiding

Merk je dat je ergens tegenaan loopt? Voel je dat je te kort schiet in je communicatie, je time management of een ander aspect van je job? Zoek naar een gepaste cursus of training die je helpt om deze punten aan te pakken.  Investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling is nuttig voor je carrière, maar kan ook op privégebied heel wat voordelen bieden.

 

Op zoek naar inspiratie? Grasduin in het praktijkgerichte cursusaanbod van Expert Academy.

Download hier het overzicht van opleidingen 2018-2019

Download Overzicht

Klik hier om het overzicht te downloaden.