Financieel Management voor niet-financiële functies

Meer en meer wordt van managers verwacht dat ze financiële begrippen begrijpen en inzicht hebben in financieel management. Een grondige basiskennis en helder financieel inzicht zijn immers erg belangrijk bij het nemen van managementbeslissingen.

  • Heb je behoefte aan praktische inzichten rond financiële begrippen?
  • Ben je een manager en moet je steeds meer in financiële termen praten en denken?
  • Wil je weten hoe je financieel directeur denkt?
  • Wil je de taal spreken van het directiecomité wanneer je de budgetten voor je project verdedigt?
  • Wil je de exacte kostprijs van je product, dienst of nieuw project kennen?
  • Of wil je voortaan een investeringsplan voorleggen waar geen speld tussen te krijgen is?

In deze praktijkgerichte en interactieve workshop 'Financieel Management voor niet-financiële functies' ontdek je waar het echt om draait. Je leert actief de belangrijkste ratio’s te berekenen en deze te interpreteren. Je leert kostprijzen te berekenen en de financiële taal te begrijpen en erin mee te denken.

Je leert niet alleen alle basisbegrippen en wat er op een financiële afdeling gebeurt, maar je wordt ook klaargestoomd om zelf je afdeling en projecten op te volgen en financieel te verdedigen.

Deze hands-on opleiding geeft je de financiële instrumenten in handen om je eigen afdeling efficiënter te runnen en mee te denken op het niveau van het hoger en financieel management.

Waarom Finance begrijpen belangrijk Is

In de moderne zakenwereld is een goed begrip van financiële principes cruciaal, zelfs voor niet-financiële professionals. Of je nu een manager, marketeer, HR-professional of ondernemer bent, financiële kennis stelt je in staat om effectievere beslissingen te nemen, budgetten te beheren en je bedrijfsprestaties te optimaliseren.

Wat aan bod komt in de opleiding Finance voor niet-financiële functies

Onze opleiding biedt een grondige verkenning van financiële terminologie, rapportage en analyse. Je leert de basisprincipes van financiële overzichten, cashflow-analyse, kostenbeheer en budgettering. We passen de inhoud aan op een niet-technische manier, zodat je gemakkelijk complexe concepten kunt begrijpen en toepassen in je dagelijkse werk.

Waarom een basiskennis van finance een must is

  • Meepraten op een hoger niveau: Leer hoe je financiële gegevens kunt interpreteren en vertalen naar strategische beslissingen, ongeacht je functie.

  • Verhoog Je Carrièremogelijkheden: Voeg waardevolle financiële vaardigheden toe aan je cv, waardoor je aantrekkelijker wordt voor werkgevers en meer carrièremogelijkheden krijgt.

  • Betere Samenwerking: Begrijp de taal van financiën en communiceer effectiever met financiële collega's en stakeholders.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding Finance voor non-financials is ideaal voor professionals in alle bedrijfssectoren die hun financiële inzicht willen vergroten of hun kennis van finance willen opfrissen.

ReferentiesWat onze klanten denken van deze opleiding