De geheimen van Insights Discovery

Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. 
Het gevalideerd instrument, gebaseerd op het werk van Carl Jung, gebruikt de 4 kleuren rood, geel, blauw en groen om het persoonlijkheidsprofiel van medewerkers te bepalen en zo zelfinzicht, communicatie, productiviteit en organisatieontwikkeling te bevorderen. 

Onze voorkeur voor een bepaalde kleur geeft aan welke manier van denken, werken en communiceren voor ons het meest natuurlijk is.

In deze workshop maken we gebruik van Insights Discovery, een betrouwbaar en statistisch gevalideerd instrument, dat gebruik maakt van een heldere en toegankelijke kleurentaal.  Deze training is toepasbaar op alle niveaus binnen de organisatie en is geschikt voor internationale teams of organisaties. De deelnemers vullen een vragenlijst in met 25 meerkeuzevragen. Aan de hand hiervan wordt een Profiel opgesteld, een gedetailleerd persoonlijk verslag van ten minstens 20 pagina’s dat inzicht geeft in de eigen (werk)stijl en de invloed hiervan op zowel de zakelijke als persoonlijke omgeving.

Er zijn diverse toepassingsmogelijkheden:

Persoonlijke effectiviteit

Zelfinzicht is de sleutel tot succes bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om dit inzicht te kunnen bieden maken we gebruik van het Insights Discovery Profiel. Voor iedere deelnemer aan deze training wordt een individueel profiel opgesteld, waarbij de verschillende typen en kenmerken duidelijk uitgelegd worden. Hierdoor ontstaat tijdens de training een helder beeld van ieders persoonlijke effectiviteit, en krijgen de deelnemers beter inzicht in hun kwaliteiten en mogelijke ontwikkelpunten.


Teambuilding

Wil je ervoor zorgen dat je teams op ieder beslissend moment voorbereid zijn? Insights kan je helpen bij het opzetten van een inspirerend, resultaatgericht teamontwikkelingsplan. Deze workshop biedt een unieke, inspirerende aanpak die jouw medewerkers stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Teamleden krijgen hierbij concrete tools en technieken om optimaal te communiceren en effectiever te functioneren binnen het team.


Insights voor sales en verkoop

Succesvoller verkopen, meer omzet genereren en betere relaties met je klanten opbouwen? Het Insightsprogramma helpt sales professionals hun vaardigheden beter aan te spreken. Het interactieve programma wordt op een begrijpelijke, constructieve manier gepresenteerd, en biedt inzichten in verkoopeffectiviteit die direct in de praktijk toepasbaar zijn.


Video: "Insights kleurenworkshop"