Presentatietechnieken: presenteren met impact

De cursus Overtuigend presenteren gidst u door alle onderdelen van een succesvolle presentatie.

Hoe zorgt u ervoor dat uw boodschap duidelijk is en blijft plakken? Met welke technieken kan uw verhaal visueel en non-verbaal versterkt worden? Hoe overtuigend en met impact presenteren naar klanten, directie, of collega's tijdens een vergadering? In deze praktijkgerichte opleiding leert u hoe uw presentatie af te stemmen op verschillende soorten publiek en wat dat betekent voor uw PowerPoint.

U leert in deze training optimaal gebruik te maken van vaak ongekende tools en technieken om een publiek te inspireren en tegelijkertijd welke valkuilen u absoluut moet vermijden voor een geslaagde en succesvolle presentatie.

presenteren

Inclusief gratis handboek 'Overtuig als spreker - De gids voor succesvolle presentaties'
Ook afzonderlijk te koop als pdf download in onze e-store

De voordelen van sterke presentatievaardigheden:

  • Verhoogt je zelfvertrouwen: Door te oefenen met presenteren, word je comfortabeler in het spreken voor anderen. Dit kan je zelfvertrouwen in alle aspecten van je werk een boost geven.
  • Verbetert je communicatievaardigheden: Presenteren dwingt je om je ideeën te structureren en op een duidelijke en beknopte manier te communiceren. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in alle vormen van zakelijke communicatie.
  • Maakt je een betere leider: Goede leiders zijn in staat om hun visie te communiceren en anderen te inspireren om ze te volgen. Sterke presentatievaardigheden zijn essentieel voor elke aspiring leider.
  • Vergroot je carrièrekansen: In de meeste banen is het op een gegeven moment nodig om te presenteren. Door je presentatievaardigheden te ontwikkelen, maak je jezelf aantrekkelijker voor potentiële werkgevers en vergroot je je kansen op promotie.

Tips om je presentatievaardigheden te verbeteren:

  • Oefen, oefen, oefen: Hoe meer je oefent, hoe comfortabeler je wordt in het presenteren. Oefen voor een spiegel, met vrienden of familie, of neem jezelf op video op. In de opleiding gaan we meteen aan de slag met je eigen presentatie. 
  • Ken je publiek: Zorg ervoor dat je weet wie je publiek is en wat hun interesses zijn. Pas je presentatie aan op hun behoeften en kennisniveau.
  • Vertel een verhaal: Mensen zijn van nature geneigd om naar verhalen te luisteren. Gebruik storytelling om je presentatie boeiender te maken en je publiek te betrekken.
  • Gebruik audiovisuele hulpmiddelen op een slimme manier: je PowerPoint-slides kunnen je helpen om je ideeën te illustreren en je publiek te betrekken. Maar dit is enkel een ondersteuning. Mooie slides kunnen een zwakke presentatie niet redden. 
  • Wees enthousiast: Laat je passie voor je onderwerp zien. Enthousiasme is besmettelijk en zal je publiek helpen om geboeid te blijven.

Investeren in je presentatievaardigheden is een waardevolle investering in je carrière. Door je vaardigheden te ontwikkelen, zul je je zelfvertrouwen vergroten, je communicatievaardigheden verbeteren en je carrièrekansen vergroten.

ReferentiesWat onze klanten denken van deze opleiding

Gerelateerde video'sOnze opleidingen in beeld