Elevator Pitch

Hoe krijgt u een idee verkocht? Hoe overtuigt u het management van een nieuw project? Hoe maakt u collega's warm om mee te stappen in uw verhaal?

Elevator speech of elevator pitch is op een korte en duidelijke manier een boodschap gesynthetiseerd overbrengen. Het is een noodzakelijkheid voor iedereen die wel eens geroepen wordt om kernachtig iets uit te leggen en anderen enthousiast te maken voor wat u te vertellen hebt. 

Elevator talk is ook essentieel bij networking en is een handig hulpmiddel bij het leggen van vruchtbare contacten met mogelijke prospecten. Elevator talk opent deuren. Een krachtige en impactvolle elevator pitch kan er voor zorgen dat u een professionele en blijvende indruk nalaat en vergroot uw kansen op succes.

In deze praktijkgerichte workshop leert u niet alleen hoe u een succesvolle elevator speech voor uzelf maakt, maar ook hoe u die op een overtuigende manier kunt overbrengen.

Wat is een elevator pitch?

Een elevator pitch is van onschatbare waarde in zakelijke communicatie. Het is een korte presentatie die je in staat stelt om in een mum van tijd jezelf, je ideeën of je bedrijf te presenteren en is vooral nuttig bij netwerken of tijdens zakelijke presentaties. In deze opleiding ontdek je wat een elevator pitch is, hoe je er een maakt en waar het aan moet voldoen, evenals de voordelen en het gebruik ervan in de zakelijke wereld.

Hoe maak je een elevator pitch?

Begin met het identificeren van de kernpunten die jouw diensten uniek maken. Denk aan wat jou onderscheidt van de rest. Houd het kort en vermijd vakjargon om het begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Laat je passie doorklinken en maak het persoonlijk om een connectie te creëren.

Een succesvolle elevator pitch moet aan enkele belangrijke criteria voldoen. Het moet helder en beknopt zijn, met de focus op de toegevoegde waarde die jij biedt. Richt je pitch op je doel, of het nu gaat om het aantrekken van klanten, investeerders of partners. Wees doelgericht en maak indruk met jouw unieke propositie.

Wat zijn de voordelen van een elevator pitch?

Het stelt je in staat om snel een sterke indruk achter te laten, vooral tijdens netwerkevenementen of zakelijke presentaties. Het is een krachtig hulpmiddel om je te onderscheiden in de zakelijke wereld en waardevolle zakelijke kansen te creëren.

In de zakenwereld wordt de elevator pitch vaak ingezet bij netwerkevenementen en presentaties. Het biedt een snelle en effectieve manier om jezelf of je bedrijf te presenteren aan potentiële klanten, partners of investeerders. Met een geoptimaliseerde elevator pitch kun je in een kort tijdsbestek een blijvende indruk maken en deuren openen naar nieuwe zakelijke mogelijkheden.

Elevator pitch in de praktijk

Succesvol aan de slag gaan met een elevator pitch doe je vooral door te oefenen. In deze opleiding helpen we je een sterke pitch te maken en deze op een overtuigende manier over te brengen.

 

ReferentiesWat onze klanten denken van deze opleiding

Gerelateerde video'sOnze opleidingen in beeld