Managementvaardigheden

Managementvaardigheden

Als u uw praktische managementvaardigheden in korte tijd wilt ontwikkelen, dan is deze opleiding bijzonder interessant voor u. Het programma is speciaal ontwikkeld voor aankomend leidinggevenden en voor leidinggevenden die al enige tijd sturing geven aan een team of afdeling en op zoek zijn naar een boeiende, praktijkgerichte opleiding die hen succesvoller maakt in hun werk.


In deze intensieve managementopleiding leert u hoe een effectief leiderschap te ontwikkelen en hoe uw communicatievaardigheden te vergroten. U leert hoe u mensen kunt activeren, motiveren en inspireren. In deze training ontwikkelt u een persoonlijke managementstijl en inzichten die direct toepasbaar zijn en concrete resultaten opleveren. 

Bekijk ook de training leidinggeven in masterprogramma.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor medewerkers, teamleider en managers met of zonder ervaring die hun managementvaardigheden verder wensen te ontwikkelen.

Programma

Module 1: Effectieve Communicatie

 

Module 2: Persoonlijke efficiëntie

 

Module 3: Strategisch inzicht

 

Module 4: Werken met teams

Aanpak

Het uitgangspunt van deze training is steeds de eigen werksituatie van de deelnemer. De kennis, inzichten en technieken die u zo krijgt, zijn dan ook direct toepasbaar in de praktijk. De training biedt een mix van kennisgericht ervaringsleren, praktische oefeningen en interactie tussen de deelnemers in de groep.

U gaat u aan de slag met verschillende aspecten van managementvaardigheden. U leert instructies te geven, uw medewerkers concreet aan te sturen, uzelf en uw team te coachen en daarbij oog te hebben voor de resultaten. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die uw dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Tijdens de trainingsessies voert u verschillende praktijkopdrachten uit, waarin u alles wat u leert toepast. Dit maakt u al meteen succesvol in uw werk.

Resultaten

Na deze praktijkgerichte training in managementvaardigheden slaagt u er in:

  • Een sterke visie te ontwikkelen en deze doorgeven aan anderen
  • Medewerkers te inspireren en te motiveren met het oog op betere resultaten
  • Effectief te delegeren zodat u tijd hebt voor strategische taken
  • Met minder tijd en minder stress meer te realiseren in uw job
  • Constructief feedback te geven en te ontvangen
  • Problemen en conflicten op te lossen en deze te vermijden
  • Uw medewerkers te ondersteunen op een coachende manier
  • Een sterk team achter u te scharen met focus op een hechte samenwerking

 

 

Referenties

,,Ik vond het belangrijk tips/handvaten mee te krijgen voor het voeren van functioneringsgesprekken en dan vooral met moeilijke medewerkers. Mijn verwachtingen zijn volledig ingelost. Ik heb concrete tips meegekregen voor de voorbereiding en de uitvoering van de functioneringsgesprekken, zowel vertrekkende vanuit het standpunt van de medewerker als vanuit mijn eigen standpunt. Bij de voorbereiding van de functioneringsgesprekken zal ik zeker gebruik maken van het ijsberg model en de medewerkers meer bewust maken van hun eigen keuzes en de gevolgen ervan. ”

Karen Declercq 
CM Leuven

 

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve en praktijkgerichte training op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers van uw bedrijf of organisatie.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense vorm van training van een halve dag, een avondsessie of een moment naar keuze.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat