Zelfvertrouwen: Fake it till you make it

over Zelfvertrouwen

assertiviteit.jpg

Doen we er goed aan om af en toe te doen alsof ? Ja ! We moeten zo’n houding echter niet pejoratief bekijken. Het is niet de bedoeling om handelingen als liegen of bedriegen te promoten.

Doen we er goed aan om af en toe te doen alsof ?

Ja! We moeten zo’n houding echter niet pejoratief bekijken. Het is niet de bedoeling om handelingen als liegen of bedriegen te promoten.

Het gaat hier eerder om een attitude en een uitstraling met als enige doel: beter in je vel zitten en zo jezelf beter te verkopen. Om tot een gewenst resultaat te komen, gaan we onze sterke punten benadrukken en naar voren schuiven.

Als je voor het eerst moet spreken in het openbaar, is het belangrijk om jezelf zelfzeker voor te doen. Zelfzekerder dan je je eigenlijk diep van binnen voelt.

Met andere woorden: we gaan een bepaalde vaardigheid in het begin ‘faken’. Tijdens de coachings en trainingen bij Expert Academy, werken we er aan om die nieuwe vaardigheden te beheersen. Onze zenuwen de baas kunnen is alvast een eerste stap.

En zo komen we na een tijdje tot het gewenste resultaat, ‘till we make it’, tot we het kunnen. En dan moet er natuurlijk absoluut niet meer gefaket worden.

Een dergelijk gedrag zie je bijvoorbeeld heel duidelijk op het jaarlijkse autosalon. Elke bezoeker doet zich voor als een potentiële koper van het nieuwste cabrio-model. We nemen onze dromen voor waar en nemen alvast een plaats in de bestuurszetel van een bolide. We creëren onze eigen realiteit en daar is niks mis mee.

Een ander voorbeeld: wie is er nog niet een peperduur Versace-ensemble gaan passen in een boetiek? Goed wetende dat de jurk het tienvoudige is van het budget dat we maandelijks aan kledij besteden. Maar toch even lekker doen alsof. Zalig, niet?

Soms moeten we deze houding ook aannemen in onze job-situatie. Even doen alsof en de wereld ziet er totaal anders uit.

In een werksituatie zijn we soms verplicht om verschillende gedaantes aan te nemen. Soms zijn we medewerker, dan weer leidinggevend kader en in bepaalde gevallen ook gewoon coach. Elke keer zetten we een andere pet op en kruipen we in de huid van een andere persoon. We leren nieuwe gedragingen en vaardigheden aan zodat ons pallet waaruit we kunnen putten, groter wordt."

Jerko Božiković voor Expert Academy.