4 tips om hoger te scoren in Google

over internet marketing

Het succes van de internetondernemer hangt voor een groot deel af van de ranking in Google. Hier volgen alvast enkele praktische en eenvoudige tips.

Het succes van de internetondernemer hangt voor een groot deel af van de ranking in Google. Hier volgen alvast enkele praktische en eenvoudige tips:

1. Bepaal uw zoekwoorden 
Veel mensen doen ontzettend veel moeite om op bepaalde zoekwoorden gevonden te worden, alleen kiezen ze vaak de verkeerde of te algemene zoekwoorden. Wees zo specifiek mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld een bloemenzaak heeft, kies dan niet voor algemene zoekwoorden zoals 'bloemen' of 'planten' maar 'ruiker bloemen' of 'bloemen aan huis' wanneer u bijvoorbeeld thuis levert. Indien uw zoekterm specifiek is dan hoeft uw zoekterm minder te concurreren met andere websites en weet u zeker dat de juiste en geïnteresseerde mensen op uw website komen.

2. Vermeld belangrijke woorden regelmatig 
Google moet bepalen welke woorden echt belangrijk zijn. Google heeft hier een formule voor gemaakt. Hoe vaker het woord terugkomt hoe meer punten. Komt het woord ook nog op een speciale plaats terug dan ontvang je nogeens extra punten. Wat zijn die speciale plaatsen dan? Bijvoorbeeld zoekwoorden die voorkomen in een link, een titel of die vet of groot staan. In realiteit is het wel wat ingewikkelder maar de gedachtegang is hetzelfde. U moet er echter voor oppassen dat u niet gaat overdrijven. Uw zoekwoord mag 6-12% van de tekst zijn, maar ga ook niet overdrijven anders vind Google het niet meer geloofwaardig en daardoor uw site zelfs bestraft worden met een lagere ranking.


3. Vermijd flash en frames
Google heeft problemen bij het lezen van flash files en sites die opgebouwd zijn met frames. Vermijd dit dus zo veel mogelijk. U kunt eenvoudig testen of uw website voldoet aan de Google-standaarden. Het enige wat u hoeft te doen is gaan naar http://www.yellowpipe.com/yis/tools/lynx/lynx_viewer.php en daar uw website adres in te vullen. 
Google is een visueel gehandicapte. Er zijn geen mensen actief bij Google die alle websites constant bezoeken en noteren wat op uw website staat. Hiervoor heeft Google een programma gemaakt. Dit programma kan echter niet zien hoe uw afbeelding eruit ziet. Dit kan u echter ondervangen door uw afbeelding een alternatieve tekst mee te geven. Deze tekst geeft uitleg hoe de afbeelding eruit ziet. Zo weet het programma van Google wat op uw afbeeldingen staat en heeft Google daardoor nog meer informatie over uw website.


4. Vernieuw uw website regelmatig 
Google hecht veel belang aan de kwaliteit en wil haar bezoekers relevante informatie aanbieden. Sites met verouderde informatie zijn bijvoorbeeld minder relevant voor Google en komen dan ook lager in de zoekresultaten. Vernieuw uw website daarom regelmatig, voeg nieuwe inhoud toe en zorg dat de informatie op uw site steeds up-to-date is.

www.expertacademy.be